ОСЬ-ОСЬ настане час знімати дари лози. У декого з
господарів винограду аж занадто, тож чухають потилицю: що з ним робити? Не всі
ж удатні винороби, для цього потрібні натхнення й спеціальні засоби. Тим часом
виноград можна зберегти у сховищі свіжим мало не до Нового року, стверджують
досвідчені люди. Щоправда, не всі сорти, але є лежкі, у яких ягода має товсту
шкірочку і щільну хрящувату м’якоть. Способів зберігання існує кілька, і про
кожний ми докладно розповімо, але, на чому б ви не зупинилися, головна робота
полягатиме в періодичній перевірці грон, щоб не розповсюджувалася цвіль.
Найпопулярніша
квіткова горщикова культура восени — безумовно, хризантема. Її видів на
сьогодні стільки, що очі розбігаються. Певна річ, ті, хто потратився на
вогняно-жовту чи багряно-коричневу кулю, хочуть мати її назавжди. Однак у
багатьох осіння красуня пропадає, це не скромна садова хризантема. Як же
зробити так, щоб вона перезимувала і далі радувала буйним квітом? Відповідь у
наступному випуску.