Архів
Вівторок,
21 вересня 2021 року

№ 70 (19918)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Добрий господар

Добрий господар

Сторінку підготували
Тетяна РОЗДОБУДЬКО
і Лариса ЛАВРЕНЕНКО.

Поселіть шиїтаке в садку

ТАК НАЗИВАЄТЬСЯ дереворуйнівний їстівний гриб, вельми поширений у країнах Південно-Східної Азії як делікатес. У світі його виробляють майже стільки, як і печериць....

 

Квашені яблука

ДУЖЕ важливо підготувати до замочування відповідні яблука. Найпридатнішими для квашення є плоди пізніх сортів, добре визрілі, але тверді: найкращий — антонівка,...

 

Осіння ягода — кизил

КОЛИ бачиш цю плодову й декоративну культуру, то відразу виникає асоціація з кизиловим, або, як його ще називають, кримським варенням. Ця ягода не тільки смачна...

 

Саджанці приживуться краще

НЕЗАБАРОМ настане пора, коли садівники зможуть висаджувати ягідні кущі та плодові дерева. У довідниках часто зустрічається рекомендація стосовно того, що кореневу...

 

Картопля, буряки і гичка для домашніх тварин

ВІДОМО, що доброякісна картопля безпечна для живності у дворі. Але пророслі й прозеленілі бульби, а також лушпиння і барда із зіпсованої картоплі виявляють...

 

Не все можна обрізати

ІЗ НАСТАННЯМ осені навіть найкращі квіти втрачають свою чарівність. Листя жовтіє, стебла оголюються. Звичайно ж, хочеться навести лад у квітнику, зайве підрізати,...

 

Часник — аж до нового врожаю

ОЗИМИЙ часник висихає досить швидко, зазвичай він добре зберігається тільки до Нового року, а потім починає гнити і проростати. Літні сорти мають кращу лежкість....

 

Подбаймо про чотирилапого друга

НАСАМПЕРЕД необхідність у вольєрі виникає в разі, коли господарі обзаводяться собакою сторожової породи. Великий службовий пес зможе виконувати свої охоронні...

 

ОСЬ-ОСЬ настане час знімати дари лози. У декого з господарів винограду аж занадто, тож чухають потилицю: що з ним робити? Не всі ж удатні винороби, для цього потрібні натхнення й спеціальні засоби. Тим часом виноград можна зберегти у сховищі свіжим мало не до Нового року, стверджують досвідчені люди. Щоправда, не всі сорти, але є лежкі, у яких ягода має товсту шкірочку і щільну хрящувату м’якоть. Способів зберігання існує кілька, і про кожний ми докладно розповімо, але, на чому б ви не зупинилися, головна робота полягатиме в періодичній перевірці грон, щоб не розповсюджувалася цвіль.

Найпопулярніша квіткова горщикова культура восени — безумовно, хризантема. Її видів на сьогодні стільки, що очі розбігаються. Певна річ, ті, хто потратився на вогняно-жовту чи багряно-коричневу кулю, хочуть мати її назавжди. Однак у багатьох осіння красуня пропадає, це не скромна садова хризантема. Як же зробити так, щоб вона перезимувала і далі радувала буйним квітом? Відповідь у наступному випуску.

 

При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове