Архів
П’ятниця,
26 квітня 2019 року

№ 33 (19680)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Добрий господарВесела світлицяНаша поштаВербиченька

Добрий господар

Добірку підготувала
Тетяна РОЗДОБУДЬКО.

Борна кислота? Так

БОРНА кислота дістала широке застосування на городі й у саду як ефективне мікродобриво для різних сільськогосподарських культур.
Використання в садівництві...

 

Баклажанні секрети

РАНІШЕ в побуті їх називали «синенькі». А зараз це вже і біленькі, й рожевенькі. Це не овоч, а ягода родом з Індії із родини пасльонових. Теплолюбний баклажан потребує...

 

Перед переселенням на грядку

ЗДЕБІЛЬШОГО розсаду вирощують у житловому приміщенні, де впродовж усієї вигонки підтримується досить стала температура повітря — 20-25 градусів.
Коли...

 

Баштан через розсаду

ВЕЛИКІ та смачні дині й кавуни без розсади виростити важко.
На розсаду сіють за два-чотири тижні до висадження на постійне місце — а саме наприкінці травня....

 

Якщо осіла земля

ТРАПЛЯЄТЬСЯ, садили дерево восени, а на весну земля в посадковій ямі осідає, затягуючи саджанець у землю. Коренева шийка опиняється глибше, ніж потрібно, а...

 

Для гурманів

ДЕДАЛІ популярнішою стає листяна рослина, яку називають руколою. Інші назви зеленної культури — ерука, індау. Ця рослина є близькою родичкою кульбаби і належить...

 

В ОДНОМУ з матеріалів наступного випуску поговоримо про правильне «меню» для городніх і садових культур. Адже відомо, що рослини вельми реагують на підживлення: починають активно розвиватися. Однак у цьому є не лише плюси, а й мінуси, а також наголосимо на умовах та правильному застосуванні добрив, зокрема азотних.

На які труднощі наражається садівник, прагнучи захистити плодові культури від шкідників? Основна з них та, що виліт комах припадає на початок і масове цвітіння фруктових дерев, коли застосування інсектицидів і більшості біологічних препаратів у цей період неприпустиме. Отож наші поради стосуватимуться заходів, до яких варто вдатися, аби позбутися небезпечного «ласуна» пуп’янками і плодами — бронзівки волохатої, або оленки волохатої, якої дуже багато з’явилось останнім часом у наших садках.

Похвально, що тепер ми прагнемо дбати не лише про шлунок, плекаючи город, а й про красу навколо себе, висаджуючи дедалі більше квітів. Проте чи всі ми знаємо, як переносити у відкритий ґрунт квіткову розсаду, в які терміни, за яких умов? Дамо рекомендації, аби ваші клумба чи горідчик завжди були яскравими.

 

При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове