Архів
П’ятниця,
10 серпня 2018 року

№ 61 (19608)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Добрий господарВесела світлицяНаша пошта

Добрий господар

Добірку підготувала
 Тетяна РОЗДОБУДЬКО.

Карантинний і вкрай небезпечний

СЕРЕД безлічі злісних бур’янів існують такі, позбутися яких надзвичайно важко. Це, зокрема, повитиця польова. Бур’ян-ліана з довгими жовтувато-помаранчевими...

 

Як пришвидшити дозрівання томатів

Тетяна Задранівська.

смт Літин,

Вінницька область.

ЩОБ СКОРІШЕ достигали помідори, треба не дозволяти розвиватись їм як заманеться, рослину потрібно формувати. Головне — видаляти на кущах бічні погони, які ростуть...

 

Освіжає ліпше за магазинний «Тархун»

УСІ ЗНАЮТЬ напій з естрагону — газовану воду «Тархун». І не секрет, що самого тархуну там нема і близько. Зате тархун (естрагон) є у багатьох на городі, й цим...

 

Поросята на вигулі

УТРИМУВАТИ поросят у хліві в теплу пору року нераціонально і не на користь тваринам. Найкраще їх випасати на вигулі. На зовсім відкритій місцевості поросят...

 

Розмноження кісточкових кореневими живцями

НАЙПРОСТІШИЙ спосіб збереження цінного сорту старого плодового дерева кісточкових порід (сливи, вишні) — кореневими живцями. Для цього восени обережно відкопують...

 

Желе з чорноплідної горобини

ПЛОДИ чорноплідної горобини гарно вимийте, засипте в казанок або миску (в чому будете готувати желе), залийте гарячою водою і поставте на вогонь.
Коли закипить,...

 

Квасоля в поліетиленових пляшках

КВАСОЛЮ на зерно знімають вибірково, після пожовтіння стручків. Краще робити це вранці. За день рани на рослині встигнуть підсохнути, а відтак зменшиться вірогідність...

 

ДОСИТЬ щедрі цього року садки, зокрема, вгиналися гілки під вагою помаранчевих плодів в абрикосів. Але ж хочеться, як той казав, стабільності, щоби було чим посмакувати і наступного сезону. Що має зробити господар саме цієї пори, аби на осінь визріли крупні квіткові бруньки — великою мірою запорука гарного врожаю? Про це піде мова в наступному куточку.

А зараз ми повинні впорати сливовий достаток. Сподіваємось, вам сподобаються дібрані нами рецепти консервування сизих плодів, адже вони досить оригінальні й дають змогу зберегти на зиму неповторний сливовий букет.

І — ще один матеріал на «заготівельну» тематику, про кабачки. Але не консервовані, а свіжі, себто як заготувати їх такими на тривалий час. Мороки з підготовкою менше, ніж із консервуванням, а, погодьтеся, набагато корисніші для здоров’я страви з тушкованих, смажених або запечених сирих кабачків. Якщо зробите все правильно, зеленкуваті овочі лежатимуть у вас упродовж чотирьох-п’яти місяців.

 

При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове