|
|
|||||||
|
||||||||
|
||||||||
| ||||||||
|
Версія для друку До списку статтей Освіжає ліпше за магазинний «Тархун» УСІ ЗНАЮТЬ напій з естрагону — газовану воду «Тархун». І не секрет, що самого тархуну там нема і близько. Зате тархун (естрагон) є у багатьох на городі, й цим не можна не скористатися! Естрагон — це пряноароматична трава. У його листі міститься 75% ефірних олій, приємний аромат яких ви ні з чим не сплутаєте. В естрагоні міститься велика кількість вітамінів А, С, К. Трохи менше магнію, натрію і фосфору. Він є джерелом природних антиоксидантів у великій кількості. Приготувати напій з тархуну дуже просто. Нам знадобиться на 500 мл напою: свіжий естрагон (тархун) — 10 гілочок, лимон, три столові ложки цукору, 0,5 л газованої води або сифон. Помити траву і лимон. Нарізати дрібно гілки з листям естрагону, а також лимон зі шкіркою. Додати частину цукру. Подрібнити блендером гілочки естрагону з лимоном і цукром до стану кашки. Всипати цукор, що залишився, перемішати. Викласти суміш у будь-яку ємність та додати газовану воду. Перемішати, дати постояти хвилин 15, ще раз перемішати, процідити і добре віджати. Саморобний тархун не буде такого отруйно-зеленого кольору, як магазинний. Зате він корисний, дуже смачний і освіжаючий! Версія для друку До списку статтей | ДОСИТЬ щедрі цього року садки, зокрема, вгиналися гілки під вагою помаранчевих плодів в абрикосів. Але ж хочеться, як той казав, стабільності, щоби було чим посмакувати і наступного сезону. Що має зробити господар саме цієї пори, аби на осінь визріли крупні квіткові бруньки — великою мірою запорука гарного врожаю? Про це піде мова в наступному куточку. А зараз ми повинні впорати сливовий достаток. Сподіваємось, вам сподобаються дібрані нами рецепти консервування сизих плодів, адже вони досить оригінальні й дають змогу зберегти на зиму неповторний сливовий букет. І — ще один матеріал на «заготівельну» тематику, про кабачки. Але не консервовані, а свіжі, себто як заготувати їх такими на тривалий час. Мороки з підготовкою менше, ніж із консервуванням, а, погодьтеся, набагато корисніші для здоров’я страви з тушкованих, смажених або запечених сирих кабачків. Якщо зробите все правильно, зеленкуваті овочі лежатимуть у вас упродовж чотирьох-п’яти місяців.
|