Архів
П’ятниця,
10 серпня 2018 року

№ 61 (19608)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Добрий господарВесела світлицяНаша пошта

Добрий господар

Добірку підготувала
 Тетяна РОЗДОБУДЬКО.

Версія для друку          До списку статтей

Квасоля в поліетиленових пляшках

КВАСОЛЮ на зерно знімають вибірково, після пожовтіння стручків. Краще робити це вранці. За день рани на рослині встигнуть підсохнути, а відтак зменшиться вірогідність проникнення грибкових хвороб.

Після повного дозрівання стручків рослини не варто висмикувати з корінням. Залиште їх на грядці до пізньої осені. Бульбочкові бактерії продовжать свою роботу — вони збагачують ґрунт азотом. Після квасолі на цьому місці добре ростимуть овочі без унесення азотних добрив.

Під час зберігання квасолі у ній часто заводиться квасолева зернівка. Імовірність пошкодження зерна цим шкідником зменшиться, якщо дрібностручкові сорти зберігати в снопах, а велику — в стручках. Лущена квасоля надійно захищена в поліетиленових пляшках, щільно закручених пробками.

Версія для друку          До списку статтей

ДОСИТЬ щедрі цього року садки, зокрема, вгиналися гілки під вагою помаранчевих плодів в абрикосів. Але ж хочеться, як той казав, стабільності, щоби було чим посмакувати і наступного сезону. Що має зробити господар саме цієї пори, аби на осінь визріли крупні квіткові бруньки — великою мірою запорука гарного врожаю? Про це піде мова в наступному куточку.

А зараз ми повинні впорати сливовий достаток. Сподіваємось, вам сподобаються дібрані нами рецепти консервування сизих плодів, адже вони досить оригінальні й дають змогу зберегти на зиму неповторний сливовий букет.

І — ще один матеріал на «заготівельну» тематику, про кабачки. Але не консервовані, а свіжі, себто як заготувати їх такими на тривалий час. Мороки з підготовкою менше, ніж із консервуванням, а, погодьтеся, набагато корисніші для здоров’я страви з тушкованих, смажених або запечених сирих кабачків. Якщо зробите все правильно, зеленкуваті овочі лежатимуть у вас упродовж чотирьох-п’яти місяців.

 

При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове