![]() |
|
|
||||||
|
||||||||
|
||||||||
| ||||||||
|
Версія для друку До списку статтей Квасоля в поліетиленових пляшках КВАСОЛЮ на зерно знімають вибірково, після пожовтіння стручків. Краще робити це вранці. За день рани на рослині встигнуть підсохнути, а відтак зменшиться вірогідність проникнення грибкових хвороб. Після повного дозрівання стручків рослини не варто висмикувати з корінням. Залиште їх на грядці до пізньої осені. Бульбочкові бактерії продовжать свою роботу — вони збагачують ґрунт азотом. Після квасолі на цьому місці добре ростимуть овочі без унесення азотних добрив. Під час зберігання квасолі у ній часто заводиться квасолева зернівка. Імовірність пошкодження зерна цим шкідником зменшиться, якщо дрібностручкові сорти зберігати в снопах, а велику — в стручках. Лущена квасоля надійно захищена в поліетиленових пляшках, щільно закручених пробками. Версія для друку До списку статтей | ДОСИТЬ щедрі цього року садки, зокрема, вгиналися гілки під вагою помаранчевих плодів в абрикосів. Але ж хочеться, як той казав, стабільності, щоби було чим посмакувати і наступного сезону. Що має зробити господар саме цієї пори, аби на осінь визріли крупні квіткові бруньки — великою мірою запорука гарного врожаю? Про це піде мова в наступному куточку. А зараз ми повинні впорати сливовий достаток. Сподіваємось, вам сподобаються дібрані нами рецепти консервування сизих плодів, адже вони досить оригінальні й дають змогу зберегти на зиму неповторний сливовий букет. І — ще один матеріал на «заготівельну» тематику, про кабачки. Але не консервовані, а свіжі, себто як заготувати їх такими на тривалий час. Мороки з підготовкою менше, ніж із консервуванням, а, погодьтеся, набагато корисніші для здоров’я страви з тушкованих, смажених або запечених сирих кабачків. Якщо зробите все правильно, зеленкуваті овочі лежатимуть у вас упродовж чотирьох-п’яти місяців.
|