![]() |
|
|
||||||
|
||||||||
|
||||||||
| ||||||||
|
Версія для друку До списку статтей Желе з чорноплідної горобини ПЛОДИ чорноплідної горобини гарно вимийте, засипте в казанок або миску (в чому будете готувати желе), залийте гарячою водою і поставте на вогонь. Коли закипить, вогонь зробіть тихішим і почекайте, поки ягоди не розм’якнуть. Відтак їх треба процідити або віджати крізь марлю, складену вдвічі. Суміш засипають назад у миску і додають цукор. На дуже малому вогні слід дочекатися, поки цукор не розчиниться повністю. Потім потрібно кип’ятити ще хвилин 15-20. Ось це вже і буде желе. Його гарячим можна розлити і закатати, а можна вилити в мисочку і залишити до остигання. Дивлячись для чого ви готуєте желе. Якщо на зиму, то закатують у стерилізовані банки. Для споживання зараз можна залишити в мисці або в скляній банці, накривши капроновою кришкою. На один кілограм ягід беруть 0,5 л води і 600-700 г цукру. Версія для друку До списку статтей | ДОСИТЬ щедрі цього року садки, зокрема, вгиналися гілки під вагою помаранчевих плодів в абрикосів. Але ж хочеться, як той казав, стабільності, щоби було чим посмакувати і наступного сезону. Що має зробити господар саме цієї пори, аби на осінь визріли крупні квіткові бруньки — великою мірою запорука гарного врожаю? Про це піде мова в наступному куточку. А зараз ми повинні впорати сливовий достаток. Сподіваємось, вам сподобаються дібрані нами рецепти консервування сизих плодів, адже вони досить оригінальні й дають змогу зберегти на зиму неповторний сливовий букет. І — ще один матеріал на «заготівельну» тематику, про кабачки. Але не консервовані, а свіжі, себто як заготувати їх такими на тривалий час. Мороки з підготовкою менше, ніж із консервуванням, а, погодьтеся, набагато корисніші для здоров’я страви з тушкованих, смажених або запечених сирих кабачків. Якщо зробите все правильно, зеленкуваті овочі лежатимуть у вас упродовж чотирьох-п’яти місяців.
|