Архів
П’ятниця,
10 серпня 2018 року

№ 61 (19608)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Добрий господарВесела світлицяНаша пошта

Добрий господар

Добірку підготувала
 Тетяна РОЗДОБУДЬКО.

Версія для друку          До списку статтей

Желе з чорноплідної горобини

ПЛОДИ чорноплідної горобини гарно вимийте, засипте в казанок або миску (в чому будете готувати желе), залийте гарячою водою і поставте на вогонь.

Коли закипить, вогонь зробіть тихішим і почекайте, поки ягоди не розм’якнуть. Відтак їх треба процідити або віджати крізь марлю, складену вдвічі. Суміш засипають назад у миску і додають цукор. На дуже малому вогні слід дочекатися, поки цукор не розчиниться повністю. Потім потрібно кип’ятити ще хвилин 15-20.

Ось це вже і буде желе. Його гарячим можна розлити і закатати, а можна вилити в мисочку і залишити до остигання. Дивлячись для чого ви готуєте желе. Якщо на зиму, то закатують у стерилізовані банки. Для споживання зараз можна залишити в мисці або в скляній банці, накривши капроновою кришкою.

На один кілограм ягід беруть 0,5 л води і 600-700 г цукру.

Версія для друку          До списку статтей

ДОСИТЬ щедрі цього року садки, зокрема, вгиналися гілки під вагою помаранчевих плодів в абрикосів. Але ж хочеться, як той казав, стабільності, щоби було чим посмакувати і наступного сезону. Що має зробити господар саме цієї пори, аби на осінь визріли крупні квіткові бруньки — великою мірою запорука гарного врожаю? Про це піде мова в наступному куточку.

А зараз ми повинні впорати сливовий достаток. Сподіваємось, вам сподобаються дібрані нами рецепти консервування сизих плодів, адже вони досить оригінальні й дають змогу зберегти на зиму неповторний сливовий букет.

І — ще один матеріал на «заготівельну» тематику, про кабачки. Але не консервовані, а свіжі, себто як заготувати їх такими на тривалий час. Мороки з підготовкою менше, ніж із консервуванням, а, погодьтеся, набагато корисніші для здоров’я страви з тушкованих, смажених або запечених сирих кабачків. Якщо зробите все правильно, зеленкуваті овочі лежатимуть у вас упродовж чотирьох-п’яти місяців.

 

При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове