Архів
П’ятниця,
10 серпня 2018 року

№ 61 (19608)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Добрий господарВесела світлицяНаша пошта

Добрий господар

Добірку підготувала
 Тетяна РОЗДОБУДЬКО.

Версія для друку          До списку статтей

Поросята на вигулі

УТРИМУВАТИ поросят у хліві в теплу пору року нераціонально і не на користь тваринам. Найкраще їх випасати на вигулі. На зовсім відкритій місцевості поросят можна прив’язувати за задню ногу. Якщо вільна територія відсутня, то слід облаштувати майданчик для вигулів.

До випасу тварин привчають поступово, починаючи з години, згодом збільшують час, доводячи до восьми годин на день.

Спекотної пори необхідно забезпечити тварин водою. Окрім того, їх слід періодично мити. Водні процедури найліпше проводити перед вечерею, коли свині вже не такі розпашілі. Звісно, вода не повинна бути холодною, інакше можна застудити тварин. Найоптимальніша температура для купання — в межах 200С.

Слід також знати, що не можна після купання залишати свиней на сонці, оскільки можуть з’явитись опіки.

Зазвичай кнурів купають щодня, а підсисних свиноматок і поросят будь-якого віку — один раз на тиждень.

Версія для друку          До списку статтей

ДОСИТЬ щедрі цього року садки, зокрема, вгиналися гілки під вагою помаранчевих плодів в абрикосів. Але ж хочеться, як той казав, стабільності, щоби було чим посмакувати і наступного сезону. Що має зробити господар саме цієї пори, аби на осінь визріли крупні квіткові бруньки — великою мірою запорука гарного врожаю? Про це піде мова в наступному куточку.

А зараз ми повинні впорати сливовий достаток. Сподіваємось, вам сподобаються дібрані нами рецепти консервування сизих плодів, адже вони досить оригінальні й дають змогу зберегти на зиму неповторний сливовий букет.

І — ще один матеріал на «заготівельну» тематику, про кабачки. Але не консервовані, а свіжі, себто як заготувати їх такими на тривалий час. Мороки з підготовкою менше, ніж із консервуванням, а, погодьтеся, набагато корисніші для здоров’я страви з тушкованих, смажених або запечених сирих кабачків. Якщо зробите все правильно, зеленкуваті овочі лежатимуть у вас упродовж чотирьох-п’яти місяців.

 

При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове