Архів
П’ятниця,
11 жовтня 2019 року

№ 80 (19727)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Добрий господарВесела світлицяНаша поштаВербиченька

Добрий господар

Добірку підготувала
Тетяна РОЗДОБУДЬКО.

Що неприємніше від крота? Сліпець

«Хто в мене бешкетує в городі? В землі якийсь звірок прориває пори, залишаючи після себе купи землі. А якісь інші підземні жителі також проривають нори, але...

 

Квашення капусти

СВІЖІ головки білоголової капусти містять приблизно 25-40 мг/100 г аскорбінової кислоти, а також вітаміни групи В. Якщо квашена капуста правильно приготовлена, більша...

 

Цибуля-порей на грядці до весни

ЦЕЙ ВИД цибулі — улюблений овоч гурманів за м’який смак і корисні властивості. Сьогодні її все більше вирощують на городах і дачних ділянках. Однак мало хто...

 

Калина не гірчитиме

ЯГОДИ калини не гірчитимуть, якщо:
— протягом 12 годин вимочити їх, зливаючи воду кожні три години і знов заливаючи свіжою;
— проварити чи пропарити...

 

Як зберегти теплолюбні багаторічники

ПОРЯД із зимуючими у відкритому ґрунті багаторічниками і однолітниками є в садку окрема група квітів: будучи за своєю природою багаторічниками, вони вирощуються...

 

ПРАКТИЧНО завершились основні городні роботи, і вивільнився час для того, аби обміркувати якісь негаразди на своєму обійсті та способи їх подолання. Зокрема, А. Мшанецький з Одещини запитує про те, як боротись із осами на пасіці. Серед них є такі види — шершні й бджолині вовки, які просто по-варварському нищать бджолині сімейства, їдять мед, личинки. Нині саме час, щоб виконати один із дієвих заходів. Про нього, а також інші засоби захисту вуликів і піде мова.

Кожен господар мріє про високий урожай і розуміє, що гарантувати його може лишень внесення у достатній кількості органіки. Останньої бракує, адже худоби на селі дедалі менше. Тож згодяться відходи життєдіяльності і корів, і коней. Порівняємо їх — як вони «працюють» на ділянці, від чого ефект для культурних рослин більший.

Відомо, що живці для щеплення заготовляють двічі на рік: наприкінці осені й рано навесні. Зараз саме пора, причому осіння їх заготівля має переваги. В чому вони полягають та як нарізати живці й правильно зберігати — в одному з матеріалів.

 

При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове