![]() |
|
|
||||||
|
||||||||
|
||||||||
| ||||||||
|
Версія для друку До списку статтей Калина не гірчитиме ЯГОДИ калини не гірчитимуть, якщо: — протягом 12 годин вимочити їх, зливаючи воду кожні три години і знов заливаючи свіжою; — проварити чи пропарити в духовці; — приморозити в холодильній камері або на морозі протягом 2 годин; — обшпарити три-п’ять разів окропом. Калиновий сік, пюре, варення, пастилу можна ароматизувати лимонною шкоринкою, медом, кмином, корицею, гвоздикою тощо. Версія для друку До списку статтей | ПРАКТИЧНО завершились основні городні роботи, і вивільнився час для того, аби обміркувати якісь негаразди на своєму обійсті та способи їх подолання. Зокрема, А. Мшанецький з Одещини запитує про те, як боротись із осами на пасіці. Серед них є такі види — шершні й бджолині вовки, які просто по-варварському нищать бджолині сімейства, їдять мед, личинки. Нині саме час, щоб виконати один із дієвих заходів. Про нього, а також інші засоби захисту вуликів і піде мова. Кожен господар мріє про високий урожай і розуміє, що гарантувати його може лишень внесення у достатній кількості органіки. Останньої бракує, адже худоби на селі дедалі менше. Тож згодяться відходи життєдіяльності і корів, і коней. Порівняємо їх — як вони «працюють» на ділянці, від чого ефект для культурних рослин більший. Відомо, що живці для щеплення заготовляють двічі на рік: наприкінці осені й рано навесні. Зараз саме пора, причому осіння їх заготівля має переваги. В чому вони полягають та як нарізати живці й правильно зберігати — в одному з матеріалів.
|