Архів
П’ятниця,
7 вересня 2018 року

№ 69 (19616)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Добрий господарВесела світлицяНаша пошта

Добрий господар

Добірку підготувала
Тетяна РОЗДОБУДЬКО.

Перебираємо та закладаємо на зберігання

ДУЖЕ негативно позначається на лежкості бульб фітофтороз. Тому бадилля навіть із незначними ознаками захворювання перед викопуванням картоплі необхідно видалити,...

 

На пташиному подвір’ї

НЕЗАБАРОМ пора забою птиці, яку відгодовували на м’ясо. Водночас варто й про потомство потурбуватися. Комплектуючи стадо, треба залишати одного півня на кожні...

 

Меню для кроликів

У КРОЛІВНИКІВ восени найважливіша турбота — заготувати достатню кількість соковитих кормів для своїх підопічних, яких залишають на плем’я. Саме соковиті корми...

 

Копаємо колодязь

ЗАЗВИЧАЙ беруться до цієї роботи у другій половині літа. В цю пору рівень ґрунтових вод найнижчий. Таким він залишається до кінця зими — приблизно до лютого....

 

Як боротись із портулаком

ПРО це запитує Віталій Нежурбіда з Уманського району Черкаської області та й інші читачі.
Справді, останніми роками це проблема з проблем. Портулак...

 

ПРИЙШОВ час збору найголовнішого з «родичів гарбузових». Щоби поділився досвідом вирощування гарбуза, наша дописувачка С. Усатюк запросила гостем сторінки «ДГ» прикарпатця Антона Іваночка. Чоловік дасть поради щодо стиглості гарбузів, умов, за яких вони найкраще зберігатимуться, а також гарбузового раціону. Зокрема, на Прикарпатті господарі роблять «гарбузовий посуд» зі смачним і цілющим напоєм усередині. Тож поспішайте зібрати гарбузи, аби вистачило собі й рідним на всю зиму. Це той випадок, коли передати куті меду неможливо: що більше з’їси, тим більше користі.

Цікавинкою майбутнього випуску буде й матеріал про вирощування грибів у себе на ділянці. Точніше, мова піде про первинний етап — вибір міцелію. Він зараз продається у насіннєвих магазинах, однак не всі виробники виявляють добросовісність і постачають належний товар. Підкажемо, на що орієнтуватися при купівлі.

Надзвичайно смачне і корисне м’ясо перепелів, а також яйця. Утримання цих птахів та догляд за ними нескладний порівняно з вирощуванням курей та качок, скажімо. Стаття в наступному номері міститиме майже всі відповіді на запитання.

 

При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове