Архів
П’ятниця,
7 вересня 2018 року

№ 69 (19616)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Добрий господарВесела світлицяНаша пошта

Добрий господар

Добірку підготувала
Тетяна РОЗДОБУДЬКО.

Версія для друку          До списку статтей

Меню для кроликів

У КРОЛІВНИКІВ восени найважливіша турбота — заготувати достатню кількість соковитих кормів для своїх підопічних, яких залишають на плем’я. Саме соковиті корми сприяють засвоюваності раціону, а також плодючості тварин та лактації.

Соковиті корми можна згодовувати як окремо, так і додаючи в мішанки. Якщо коренеплоди підмерзли, перед згодовуванням кроликам їх обов’язково треба зварити.

Для годівлі вуханів господарі у великій кількості використовують кабачки. За харчовою цінністю вони не поступаються кормовим бурякам. Кабачки сприяють активному травленню сухих кормів.

Найчастіше кроликів годують картоплею. Вона добре перетравлюється і засвоюється організмом тварини. Бульби ретельно миють та варять. Воду обов’язково зливають. Бульби є складником у мішанках.

Улюбленим смаколиком для кроликів завжди була морква. Оскільки в ній містяться не лише вітаміни, а й біологічно активні речовини, ефірні та жирні кислоти, коренеплоди можна згодовувати цілими і у вологих мішанках. Дуже добре, якщо морква в раціоні кролів присутня цілорічно.

Кролі завжди охоче поїдають капусту. Тож і про її заготівлю слід потурбуватися господарям. Вона містить багато вітамінів та мікроелементів і сприяє хорошому травленню. Її найкраще згодовувати тваринам свіжою.

Версія для друку          До списку статтей

ПРИЙШОВ час збору найголовнішого з «родичів гарбузових». Щоби поділився досвідом вирощування гарбуза, наша дописувачка С. Усатюк запросила гостем сторінки «ДГ» прикарпатця Антона Іваночка. Чоловік дасть поради щодо стиглості гарбузів, умов, за яких вони найкраще зберігатимуться, а також гарбузового раціону. Зокрема, на Прикарпатті господарі роблять «гарбузовий посуд» зі смачним і цілющим напоєм усередині. Тож поспішайте зібрати гарбузи, аби вистачило собі й рідним на всю зиму. Це той випадок, коли передати куті меду неможливо: що більше з’їси, тим більше користі.

Цікавинкою майбутнього випуску буде й матеріал про вирощування грибів у себе на ділянці. Точніше, мова піде про первинний етап — вибір міцелію. Він зараз продається у насіннєвих магазинах, однак не всі виробники виявляють добросовісність і постачають належний товар. Підкажемо, на що орієнтуватися при купівлі.

Надзвичайно смачне і корисне м’ясо перепелів, а також яйця. Утримання цих птахів та догляд за ними нескладний порівняно з вирощуванням курей та качок, скажімо. Стаття в наступному номері міститиме майже всі відповіді на запитання.

 

При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове