ПРОМАЙНУЛО літечко, щедро обдарувавши землю своїми плодами.
Вже й зима не за горами. Тож українці, не гаючи часу, порають городи, збирають
урожай, що надбало літо. Втім, відомо, мало виростити і зібрати врожай, важливо
його зберегти. Наші господині вже можуть похвалитися навареними-накрученими
вареннями, компотами, джемами. Проте варто зберігати фрукти, зокрема яблука, у
свіжому вигляді. Адже від теплової обробки багато корисних речовин у них
руйнується. Поділимось деякими порадами щодо їх зберігання.
На
продовження теми винограду розкажемо, як і які саме добрива слід вносити. Все
залежить від того, на яких ґрунтах розташований ваш виноградник.
Повіяло
холодом, і вже чутно в транспорті, на роботі чи дорозі: кахи-кахи, сьорб-сьорб.
І що в такому разі робили наші бабусі? Так, напоювали внуків настоєм шипшини. А
чи вміємо ми правильно її сушити? Якщо знали і забули, наш куточок радо
допоможе надолужити. Знаємо ж бо, яка це унікальна ягода, панацея від багатьох
хвороб і головне — джерело вітаміну С. На жаль, свіжі ягоди зберігаються
недовго, тому їх слід сушити чи заморожувати.