Архів
П’ятниця,
22 вересня 2017 року

№ 74 (19519)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Добрий господарВесела світлицяНаша пошта

Добрий господар

Добірку підготувала
Тетяна РОЗДОБУДЬКО.

Жоржини в саду

СЕРЕД осіннього квіткового розмаїття жоржини займають чи не найпочесніше місце. Вони привабливі як на обійсті, так і в зрізаних букетах.
Жоржини невибагливі,...

 

Головний помічник садівника — секатор

ДЕРЕВА та чагарники вимагають регулярного і правильного догляду. Крім того, що їх потрібно періодично поливати та проводити заходи захисту від хвороб та шкідників,...

 

Допоможемо лозі визріти

ДОСПІЛА лоза має характерний коричневий колір, більш стовщена і покрита корою. Молода ж деревина, яка не встигла набратися сили, має бути видалена. Якщо цього...

 

  • Апетитні гарбузи

Суп-пюре

СКЛАДНИКИ: 500 г гарбуза, по морквині й цибулині, зубок часнику, 70 г волоських горіхів, 200 г підчеревка, 40 г вершкового масла, 50 мл вершків, 100 мл сухого...

 

Зібрати вчасно

НА ЛЕЖКІСТЬ овочів значною мірою впливає вологість ґрунту, особливо напередодні збирання. Часті дощі, як правило, спричиняють розтріскування моркви та качанів...

 

Клейонка на столі

НОВУ клейонку протріть сумішшю оцту і молока (навпіл) — це захистить її від тріщин.
Якщо випадково розрізали клейончасту скатертину, то покрийте це місце...

 

Захист перед посадкою

ХТО полюбляє у квітнику цибулинні — лілії, тюльпани, крокуси, гіацинти, — саме час їх висаджувати.
Та як би не старалися господарі й не докладали зусиль...

 

ПРОМАЙНУЛО літечко, щедро обдарувавши землю своїми плодами. Вже й зима не за горами. Тож українці, не гаючи часу, порають городи, збирають урожай, що надбало літо. Втім, відомо, мало виростити і зібрати врожай, важливо його зберегти. Наші господині вже можуть похвалитися навареними-накрученими вареннями, компотами, джемами. Проте варто зберігати фрукти, зокрема яблука, у свіжому вигляді. Адже від теплової обробки багато корисних речовин у них руйнується. Поділимось деякими порадами щодо їх зберігання.

На продовження теми винограду розкажемо, як і які саме добрива слід вносити. Все залежить від того, на яких ґрунтах розташований ваш виноградник.

Повіяло холодом, і вже чутно в транспорті, на роботі чи дорозі: кахи-кахи, сьорб-сьорб. І що в такому разі робили наші бабусі? Так, напоювали внуків настоєм шипшини. А чи вміємо ми правильно її сушити? Якщо знали і забули, наш куточок радо допоможе надолужити. Знаємо ж бо, яка це унікальна ягода, панацея від багатьох хвороб і головне — джерело вітаміну С. На жаль, свіжі ягоди зберігаються недовго, тому їх слід сушити чи заморожувати.

 

При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове