Архів
П’ятниця,
14 квітня 2017 року

№ 29 (19474)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Добрий господарВесела світлицяНаша пошта

Добрий господар

Добірку підготувала Тетяна РОЗДОБУДЬКО.

Парша на картоплі

«Урожай картоплі торік був непоганий, але продати надлишки не вдалося через зараження бульб паршею. Підкажіть, що робити, які є доступні засоби боротьби з цією...

 

Прихований шкідник смородини

Боротися зі смородиновою склівкою важко, тому що більшу частину свого життя вона проводить усередині пагонів, де її не дістати ніякими препаратами. Про присутність...

 

Воскові свічки власноруч

«Як у домашніх умовах із бджолиного воску виготовити свічки?» — запитує Віктор Марушко з с. Олійникової Слободи Білоцерківського району, що на Київщині.
...

 

Для швидкого проростання

СУТТЄВО підвищується холодостійкість огірка та інших теплолюбних культур після замочування насіння у 0,02-процентних розчинах борної кислоти і марганцевокислого...

 

Хто під’їдає щавель і ревінь?

«У мене якийсь жук сильно пошкоджує щавель і ревінь. Причому в першого з’їдається все до стебел, навіть на борщ нічого нарвати. А у другого лист розгортається вже...

 

Вимоглива малина

НАВЕСНІ у малиннику корисно розпушити ґрунт. Коли земля добре прогріється, слід замульчувати міжряддя товстим шаром перепрілої органіки.
Малина дуже вимоглива...

 

  • Сім баб — сім рад

Без фарбованих п’яток

ПРИГРІЛО весняне сонечко, й одразу всі зняли важке зимове взуття. Утім, багатьох із тих, хто взувся у нові черевики чи туфлі, спіткала проблема темних плям...

 

ДОМАШНІЙ сир у різних видах супроводжує людину, відколи була приручена худоба. Ми звикли до сиру з коров’ячого молока — без нього важко уявити стіл українця. Але позаяк багато хто, викручуючись у безгрошів’ї, замінив велику Миню на маленьку, себто козу, то й переключився на виготовлення козячого сиру. Нічим не гірший, а деякі великі виробники вважають його «елітнішим». Отож у нашому матеріалі — про технологію виготовлення кисломолочного, а також плавленого сиру типу «Янтар».

Також у куточку порушимо тему підживлення винограду. В цій справі важливо не лише внести повноцінне добриво, а й не переборщити. Надто — пташиним послідом, пам’ятаємо ж бо, як від нього все горить.

Дехто з читачів, хто не так давно посадив на ділянці деревце, запитує, як сформувати крону, щоб рослина мала міцний «скелет». Розповімо про покрокове створення першого, другого і, якщо знадобиться, третього ярусів.

 

При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове