Архів
П’ятниця,
14 квітня 2017 року

№ 29 (19474)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Добрий господарВесела світлицяНаша пошта

Добрий господар

Добірку підготувала Тетяна РОЗДОБУДЬКО.

Версія для друку          До списку статтей
  • Сім баб — сім рад

Без фарбованих п’яток

ПРИГРІЛО весняне сонечко, й одразу всі зняли важке зимове взуття. Утім, багатьох із тих, хто взувся у нові черевики чи туфлі, спіткала проблема темних плям на колготках, а іноді й п’ятах, які з’являються після носіння дешевого китайського взуття.

Як уникнути такої халепи? В обновці, перед тим як почати її носити, протріть внутрішню поверхню оцтовим розчином (чайна ложка на дві столові ложки води). Можна використати і спиртовий розчин. Дайте добре висохнути. Для обробки взуття зсередини найліпше скористатися невеликою губкою.

Ще один спосіб, який допоможе уникнути фарбування п’ят, — застосування лаку для волосся. Ним слід обробити взуття зсередини кілька разів. Після кожного обприскування поверхня має добре просохнути, інакше колготки прилипнуть до взуття і піде «стрілка». Після висихання останнього шару лаку черевики чи туфлі потрібно протерти всередині м’якою тканиною.

Версія для друку          До списку статтей

ДОМАШНІЙ сир у різних видах супроводжує людину, відколи була приручена худоба. Ми звикли до сиру з коров’ячого молока — без нього важко уявити стіл українця. Але позаяк багато хто, викручуючись у безгрошів’ї, замінив велику Миню на маленьку, себто козу, то й переключився на виготовлення козячого сиру. Нічим не гірший, а деякі великі виробники вважають його «елітнішим». Отож у нашому матеріалі — про технологію виготовлення кисломолочного, а також плавленого сиру типу «Янтар».

Також у куточку порушимо тему підживлення винограду. В цій справі важливо не лише внести повноцінне добриво, а й не переборщити. Надто — пташиним послідом, пам’ятаємо ж бо, як від нього все горить.

Дехто з читачів, хто не так давно посадив на ділянці деревце, запитує, як сформувати крону, щоб рослина мала міцний «скелет». Розповімо про покрокове створення першого, другого і, якщо знадобиться, третього ярусів.

 

При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове