Архів
П’ятниця,
6 грудня 2019 року

№ 95 (19742)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Добрий господарВесела світлицяНаша пошта

Добрий господар

Добірку підготувала
Тетяна РОЗДОБУДЬКО.

Цікаве про корів

ЦЯ тварина є незмінною супутницею людини. Вже багато тисячоліть корови забезпечують нас м’ясо-молочними продуктами. Люди та корови разом близько 8 тис. років.
За...

 

Швидше пряність, ніж лікарська рослина

Відгукуємось на прохання Миколи Станіславовича МАЦЬКА із с. Жуківців Жмеринського р-ну Вінниччини та деяких інших читачів.
...

 

У саду бузок і вишня

Н. В. ГНАТЕНКО із с. Бугаївки Глобинського р-ну Полтавської області та інші читачі питають, як позбутися заростей бузку та вишні....

 

Слонячий часник, або рокамболь

У КРАЇНАХ Західної Європи він відомий саме як рокамболь, хоча є назви єгипетська цибуля, іспанський часник, слонячий часник та ін. Незвично великі розміри, невибагливість...

 

Минулися часи, коли сільські школярі носили в полотняних торбах каламар із бузиновим чорнилом та вдягались у пофарбовані соком бузини штани, від чого були замурзаними руки й обличчя. Тоді бузина, яка масово росла і росте на узліссях та галявинах, знаходила саме таке практичне втілення. Нині ж рослина призабута, її використовують хіба що знавці народної медицини. Тим часом кущ дуже декоративний, тож може прикрасити садибу; зараз уже виведено сорти з підвищеною врожайністю; ягоди бузини чорної придатні для застосування в кулінарії. Поговоримо про це, а також про деякі застереження щодо них.

Зацікавлять, вочевидь, читачів різні незвичайні відомості про звичну живність у наших дворах — свиней. Чи знаєте ви, приміром, звідки пішло прислів’я «купити кота в мішку»? Свині мають до цього безпосередній стосунок.

Нині, коли картопелька вже у погребі, саме у повному смаку, не в’яла, так і хочеться частіше готувати з неї різні страви. Сподіваємося, що наше картопляне меню вам сподобається і ви будете часто пропонувати його своїм рідним.

 

При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове