ТРАВНЕВА вітамінна зелень буває доречною під час
будь-якого застілля, тому що вона оздоровлює організм, робить людину бадьорою і
сильною. Ще в «Ізборніку Святослава» — давньоруській пам’ятці писемності XI ст.
сказано: «В овочі сили великі». У цій фразі маються на увазі не тільки продукти
городу, адже їхній набір за тих часів був бідний, а й овочева дикоросла зелень.
А з лук і лісів ці рослини переселилися в наші садки і городи, діставши
загальну назву — пряносмакові трави. До того ж більшість із них має
декоративний вигляд і є окрасою будь-якої ділянки. Отже, в наступній добірці —
про традиції вирощування таких рослин.
Жіночка з
Черкащини пише, що її знайомі розхвалили страви із солодкої картоплі, а вона не
відає, що воно таке й чи можна її вирощувати в Україні. Відразу зазначимо, що
можна: батат, а мова про нього, в наших широтах культивується як однорічник.
Тож в одному з матеріалів «ДГ» — про те, як одержати бульби солодкої картоплі,
розмноження батату тощо.