Архів
Вівторок,
15 серпня 2023 року

№ 33 (20025)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Добрий господар

Добрий господар

Сторінку підготували Тетяна РОЗДОБУДЬКО і Лариса ЛАВРЕНЕНКО.

Вічнозелений самшит

ЗАВДЯКИ своїй декоративності цей вічнозелений багаторічник швидко став популярним на наших обійстях.
Росте (досить повільно, треба зазначити) у формі...

 

Відповіді на найпоширеніші запитання

Меланія ДЕРУНЕЦЬ,

провідний інженер Інституту бджільництва ім. П. І. Прокоповича.

1. У мене біля будинку ростуть рододендрони. Чув, що мед із них «отруйний». Чи справді він шкідливий? Якщо так, то якої шкоди він може завдати дітям, дорослим?...

 

Управа на березку польову

ПРО березку польову як злісний бур’ян знають усі, хто має бодай клаптик землі. Її відмітний знак — суцільний килим на грядці й оповивання всіх вищих за неї...

 

Полив помідорів і перцю у пору достигання

НАДМІРУ сухий ґрунт стає причиною в’янення листя і томатів, що зав’язалися, призводить до появи верхівкової гнилі та тріщин на дозріваючих плодах.
Зволоження аж...

 

Кормові дріжджі для свиней

ЦЕ ОДНА з найважливіших добавок у раціоні тварин, яка дає змогу виростити доброякісні тушки. Продукт широко застосовують як білково-вітамінний корм, а також...

 

Український літній борщ: варіації

У теплий сезон так гарно варити борщі з молодих овочів — ніжної хрумкої моркви, ще не затверділої капусти, яскравого бурячка! Усе таке свіже, вітамінне! А борщ виходить...

 

У НАСТУПНИЙ куточок до нас у гості завітають працівники Носівської дослідної станції Інституту садівництва НААНУ. Окрім цікавої розповіді про сад на п’яти гектарах, ви дізнаєтесь, які сорти яблук, слив, персиків тощо особливо подобаються людям. Сюди з’їжджаються звідусіль, аби придбати за демократичними цінами не тільки фрукти, а й саджанці. При цьому науковці не погордують дати пораду щодо садіння та догляду.

Серпень запасає — вересень усе зносить у засіки. Мало виростити врожай, важливо так закласти його на зберігання, аби не викинути потім частину вражених хворобами овочів. А для цього треба знати ворога «в обличчя». Точніше, ворогів, які чигають на коренеплоди під час зберігання. І, певна річ, вчасно вживати необхідних заходів.

 

При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове