Архів
П’ятниця,
9 листопада 2018 року

№ 86 (19633)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Добрий господарВесела світлицяНаша пошта

Добрий господар

Добірку підготувала

Тетяна РОЗДОБУДЬКО.

У кролика нежить

З НАСТАННЯМ холодів приходять застуди — як у людей, так і в тварин.
Нежить у кролика — ознака того, що у нього застуда, або інфекційний риніт, або алергія. В...

 

Чи ростимуть маслини на Одещині?

До редакції надійшов лист від П. О. Древаля з Білгорода-Дністровського, що в Одеській області, який переживає за свою оливу. Саджанець дві зими був у хаті, а...

 

Псуються столові буряки

«ЩЕ ЗИМА попереду, а столові буряки почали псуватися. Сухі чорні плями і всередині коренеплодів, і на поверхні», — бідкається дехто з наших читачів.
Що...

 

Власник худоби має знати

БУРЯКОВИЙ жом за поживністю наближається до зерна і за правильного застосування може бути гарним доповненням до основного раціону. Проте його «підступність»...

 

Закваски для бездріжджового хліба

ГОТУЮТЬ закваску один раз, а потім частина її іде в хліб, а частина залишається, «підгодовується», і вона готова для нової випічки. Чим старіша закваска, тим...

 

ОСТАННІМИ роками серед садівників зав’язалася дискусія, чи варто білити дерева перед зимою. Втім, більшість усе-таки схиляється до думки, що цей захід є одним із найважливіших у комплексі захисту рослин. Отож білити потрібно. А на яку висоту і чим, розповімо в одному з матеріалів номера.

Пластик давно вже в нашому повсякденному житті. Певно, треба сказати — на жаль. Адже поряд із дешевизною та зручністю цього досягнення хімічної промисловості вже загальновідомо про шкідливий уплив такого «блага» на людський організм і екологію. Тож агітуємо за те, щоб повернутися до «старих добрих» емальованих мисок і глиняних горщиків. Однак у деяких ситуаціях пластиковий контейнер став незамінним: скажімо, носимо в ньому на роботу обід. Як применшити шкоду цього матеріалу на їжу — тема нашої статті.

Квасолю можна назвати національним продуктом, бо і борщ без неї не борщ, і вінегрет, смачна вона й у тушкованому вигляді. Але як правильно її приготувати, щоб не вадила людському організму, себто не спричиняла здуття кишківнику і погане травлення? Проведемо такий собі квасоляний лікбез.

 

При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове