Архів
П’ятниця,
26 квітня 2019 року

№ 33 (19680)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Добрий господарВесела світлицяНаша поштаВербиченька
  • За рубежем
Сепаратистські настрої

ВЕЛИКА БРИТАНІЯ. Шотландія готується до повторного референдуму щодо незалежності від Сполученого Королівства.

Докладніше...
Інвентаризація кордону

ЛИТВА і ЛАТВІЯ після 20-річної перерви беруться до інвентаризації кордону.

Докладніше...
Хитке президентське крісло

США. Підтримка Трампа знизилася до мінімуму в цьому році.

Докладніше...
В омріяний рай на краденій вантажівці

ГРЕЦІЯ. Поблизу Салонік затримали викрадену в Болгарії вантажівку з 59 мігрантами-нелегалами.

Докладніше...
Епідемія Еболи

У КОНГО від Еболи померла вже майже тисяча осіб.

Докладніше...
Дієва боротьба з корупцією

КИТАЙ. Офіційно заарештовано екс-президента Інтерполу.

Докладніше...
Просто зробили перекур

ФРАНЦІЯ. Наразі є дві основні версії джерела загоряння собору Паризької Богоматері у Парижі.

Докладніше...
500 євро вже не випускають

НІМЕЧЧИНА і АВСТРІЯ припинили випуск купюр номіналом 500 євро.

Докладніше...
Версія для друку          На головну
  • Репліка

Маєте владу — маєте все

Леонід ЛОГВИНЕНКО.

Вранці з Близнюків до мене зателефонував фермер Володимир Іванович Лисяк і запитав: «А що, нічого не зміниться?». Голосуючи за свого кандидата, з усього видно, Зеленського, він сподівався, що з його обранням усе почне круто мінятися. А виходить, вже й тарифи на комунальні послуги не знижуватимуться, і війна закінчиться не скоро...

«ДИВНИЙ чоловік, цей Володимир Іванович, — подумав я, — 80 років прожив на світі, тяжко працював, скільки влад змінилося при ньому, при кожній домагався справедливості в судах, і рідко це йому вдавалося... А так і залишився романтиком...»

Однак інше мене насторожує: поки всі обговорюють, що там такого сказав член виборчого штабу й головний політтехнолог Володимира Зеленського Разумков про тарифи, закінчення війни та напрям на ЄС і НАТО, суди працюють на повну потужність. За короткий час маємо рішення по «Приватбанку», що нібито націоналізація цієї фінустанови, яка мала величезні проблеми і могла обвалити всю банківську систему, незаконна. А коли в суди пішли апеляції на недавні суддівські ухвали, то осмілілі судді звернулися до правоохоронних органів, аби ті відкрили провадження на ще чинного президента, який нібито їм заважає... Вишенька на тортику: окружний адмінсуд призупинив процес перейменування церков Московського патріархату.

Слова Разумкова, як казав відомий футбольний тренер Мирон Богданович Маркевич, — то таке. Офіційно він поки що нікого не представляє. Цей младо-«регіонал», швидше, висловлює лише власну думку. Новообраний президент тим часом мовчить... А ображені судді наносять удари по ключових больових точках. Чого ображені? До когось під його шикарне обійстя Автомайдан приїздив, інші проти судової реформи, а хтось узагалі запеклий українофоб… Так і незаконність Томосу визнають, хоч це і не в їхній, суддів, компетенції.

Те, що це продумана тактика й стратегія, немає жодних сумнівів. Щось дуже схоже на стиль Портнова, завдяки якому і суддям Янукович свого часу отримав необмежені повноваження. Забули? Не кажіть тільки, що цим шляхом не можна пройти вдруге. Ще і як можна! Нереформовані суди, кого їм потрібно, не допустять до парламентських виборів, і новоспечені опозиціонери не те що 25, і прохідних 5% не наберуть.

Те, що ці вибори пройшли без фальсифікацій, не означає, що наступні до Верховної Ради будуть такі ж. Опоненти в шляхетність гратися не будуть. Коли ви маєте владу, то маєте все, коли втрачаєте, то і втрачаєте дуже багато... А найголовніше, що Зеленський тут нібито ні до чого. Він просто мовчить... Але мовчання може бути зловісне.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Ухвалили!
Читати
Невже знижуватимуть?
Читати
Налаштований на конструктив
Читати
Щеплюватимуть безкоштовно
Читати
До відома користувачів мобільним
Читати
Процес призупинено
Читати
«Губернатори» йдуть
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове