|
|
|||||||
|
||||||||
|
||||||||
| ||||||||
|
Версія для друку До списку статтей Буряковий квас ЦЕЙ напій швидко й легко приготувати в домашніх умовах. Для настоювання квасу підійде скляний чи глиняний посуд. Буряки миють, чистять і ріжуть на великі скибки. Складають у посудину, кладуть шматок житнього хліба і заливають водою. За смаком додають сіль, цукор, подрібнений часник. Посудину накривають марлею і ставлять у тепле місце на три-п’ять діб. Готовий квас проціджують і розливають у пляшки. На 1 кг буряків слід узяти 2 л води, дві чайні ложки цукру, чайну ложку солі, два зубки часнику. Версія для друку До списку статтей | СМАЧНІ, поживні, з чудовими кулінарними властивостями, ці бульбочки нагадують горіхоплідні. Однак ці земляні горіхи насправді не горіхи. Про що мова? Про чуфу. Не дуже вона в нас розповсюджена, хоча кліматичні умови України їй дуже підходять. То чому б не вирощувати цю культуру з родини осокових, тим паче що агротехніка нескладна. Розповімо, які умови їй потрібно створити. Часто доводиться чути і читати, що, мовляв, олія корисніша за сало та вершкове масло. Хибна думка — це просто два абсолютно різних продукти. Розведемо їх по «таборах» і поговоримо, що ж дають організмові рослинні жири та чим відрізняються рафінована і нерафінована олія. Миші дошкуляють не лише людям, а й бджолам. Як захистити комах, читайте у наступному випуску.
|