Архів
П’ятниця,
16 лютого 2018 року

№ 13 (19560)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Добрий господарВесела світлицяНаша пошта

Добрий господар

Добірку підготувала
Тетяна РОЗДОБУДЬКО.

Захищаємо стовбур плодового дерева

УРОЖАЙНІСТЬ фруктових не в останню чергу зумовлюється станом штамба та скелетних гілок. Оскільки взимку і рано навесні температура повітря вдень і вночі різниться...

 

Що сіють квітникарі в лютому

У ЦЕЙ ЧАС висівають на розсаду декоративні культури з тривалим вегетаційним періодом.
Петунію слід сіяти наприкінці лютого — на початку березня....

 

Допоможе ручний бур

НАДЛИШОК дощових або ґрунтових вод завжди завдає чимало клопоту. Частіше таке трапляється на глинистих землях.
Найпростіше розв’язання проблеми — викопати...

 

Маленький, але дуже пекучий

ІСНУЄ багато різновидів перців — від солодких сортів до пекучо гострих. Про один із них, стручковий каєнський, або ж чилі, розповімо докладніше.
Ця багаторічна...

 

«ВІД ПОГАНОГО семені не жди доброго племені», — каже народна мудрість, характеризуючи значення насіння для одержання високого врожаю хорошої якості. І якщо досвідченим городникам багаторічний досвід підказує, що садити, де і скільки, аби й собі вистачило, і було чим із дітьми поділитись, то у початківців іде голова обертом від пропозицій на ринку насіння. Отже, підкажемо, як визначитись із кількістю й асортиментом овочевих культур, аби задарма не витрачати гроші. Також поговоримо про сорти і гібриди: чим вони один від одного відрізняються; чому надавати перевагу.

А продовжить тему матеріал із цього ж ряду щодо завчасного планування грядок. Урахувавши наші поради стосовно того, які культури одна з одною уживаються, а які в жодному разі не можна комбінувати, бо доброго врожаю не дочекаєтесь, ви зможете намалювати план свого городу і, ревізувавши власні торбинки з насінням і відвідавши базар, ретельно втілювати його в життя.

Через брак органіки багато хто використовує як добриво курячий послід. Справді, він доступніший і містить найбільше азоту серед решти органічних. Але є кілька «але», на чому, певно, дехто вже обпікався в прямому і переносному сенсі. Отож як зробити так, щоб курячий послід не нашкодив рослинам, — в одному з матеріалів наступного куточка.

 

При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове