![]() |
|
|
||||||
|
||||||||
|
||||||||
| ||||||||
|
Версія для друку До списку статтей Моркві — особливу увагу ЗАЗВИЧАЙ коренеплоди викопують у середині осені. Робити це треба акуратно, щоб не пошкодити шкірку, інакше плоди довго не зберігатимуться. Перед цим варто переконатися, що коренеплоди дійсно дозріли і їх пора прибирати з грядки. Те, що морква вже достигла, підкаже її нижнє і середнє листя. Якщо воно пожовкло, то це і є головною ознакою — коренеплоди час копати. Якщо на морквинах виявляються білі корінці, то це є ще одним сигналом. Коли ж ви побачили тріщини, важливо максимально швидко зібрати весь урожай. Копають моркву зазвичай вилами, аби було зручніше звільняти її від землі. Слід зауважити, що свіжовикопану моркву треба повитирати сухою ганчіркою, але в жодному разі її не можна мити і шкребти: пошкодиться верхній шар, відтак термін зберігання скоротиться. Версія для друку До списку статтей | ЗДАВАЛОСЯ Б, які можуть бути проблеми з підготовкою теплиці до зими? Однак є важливі нюанси, від яких залежатиме майбутній урожай городніх культур. Отже, розповімо про послідовність робіт у споруді захищеного ґрунту, починаючи від обробки тієї зеленої маси, яка ще залишилась (так-так, не дивуйтеся, операція ця вельми потрібна) і завершуючи оздоровленням ґрунту. Тільки після виконання всього комплексу ви будете певні, що ваші маніпуляції не спричинять розповсюдження хвороб і грибкових інфекцій по всій ділянці. А ще поговоримо про укриття винограду, позаяк більшість столових сортів у наших широтах є укривними. І тут треба робити все послідовно: останнє осіннє підживлення, після падолисту — обрізка, затим обробка лози і т. д. Щоб навесні не побачити понівечених гризунами вічок та лоз, а також щоб виноград пережив навіть найлютіший мороз, дослухайтеся рекомендацій досвідчених садівників.
|