Вівторок, 19 жовтня 2021 року № 76 (19924)
http://www.silskivisti.kiev.ua/19924/print.php?n=50101

Моркві — особливу увагу

ЗАЗВИЧАЙ коренеплоди викопують у середині осені. Робити це треба акуратно, щоб не пошкодити шкірку, інакше плоди довго не зберігатимуться. Перед цим варто переконатися, що коренеплоди дійсно дозріли і їх пора прибирати з грядки.

Те, що морква вже достигла, підкаже її нижнє і середнє листя. Якщо воно пожовкло, то це і є головною ознакою — коренеплоди час копати.

Якщо на морквинах виявляються білі корінці, то це є ще одним сигналом. Коли ж ви побачили тріщини, важливо максимально швидко зібрати весь урожай.

Копають моркву зазвичай вилами, аби було зручніше звільняти її від землі.

Слід зауважити, що свіжовикопану моркву треба повитирати сухою ганчіркою, але в жодному разі її не можна мити і шкребти: пошкодиться верхній шар, відтак термін зберігання скоротиться.