![]()
Моркві — особливу увагу ЗАЗВИЧАЙ коренеплоди викопують у середині осені. Робити це треба акуратно, щоб не пошкодити шкірку, інакше плоди довго не зберігатимуться. Перед цим варто переконатися, що коренеплоди дійсно дозріли і їх пора прибирати з грядки. Те, що морква вже достигла, підкаже її нижнє і середнє листя. Якщо воно пожовкло, то це і є головною ознакою — коренеплоди час копати. Якщо на морквинах виявляються білі корінці, то це є ще одним сигналом. Коли ж ви побачили тріщини, важливо максимально швидко зібрати весь урожай. Копають моркву зазвичай вилами, аби було зручніше звільняти її від землі. Слід зауважити, що свіжовикопану моркву треба повитирати сухою ганчіркою, але в жодному разі її не можна мити і шкребти: пошкодиться верхній шар, відтак термін зберігання скоротиться. |