Версія для друку До списку статтей Карбування винограду У СЕРПНІ виноградні грона наливаються й ось-ось почнуть
спіти. Щоб посприяти швидшому достиганню ягід, слід допомогти рослині
спрямувати поживні речовини безпосередньо до грон. Для цього треба видаляти
верхівки пагонів виноградної лози. Така операція називається карбуванням. У разі
швидкого і рясного наростання зеленої маси кущів доводиться процес карбування
проводити двічі — на початку і наприкінці серпня. Після
карбування зазвичай починають посилено відростати пасинки. На міцних пасинках
після появи п’яти-шести листків прищипують верхівки, залишаючи один-два листки,
які потрібні для живлення зимуючих вічок, що сформувалися біля основи. Слабкі ж
пасинки не прищипують узагалі. Версія для друку До списку статтей | ОСЬ-ОСЬ селяни закладуть у погреби і сховища картоплю,
далі настане черга буряків. Люди радіють: буде що покласти в годівниці. При
цьому розраховують згодовувати худобі та свиням бульбу вибракувану, що не піде
на харч чи як насінка. Та чи безпечно це? Адже серед такої є позеленіла,
уражена грибком. Утім, розуміючи, що з кормами нині сутужно і до вирощеного
господарі ставляться вкрай ощадливо, ми вирішили в наступному «ДГ» дати
матеріал на цю тему. Головне — як не спричинити захворювань у домашньої
живності, котрі можуть бути вельми серйозними. Дуже
смакують холодної пори квашені яблучка. А ще вони неабияк корисні. Наведемо
перевірені рецепти. |