Архів
Вівторок,
7 вересня 2021 року

№ 66 (19914)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Добрий господар

Добрий господар

Сторінку підготували
Тетяна РОЗДОБУДЬКО
і Лариса ЛАВРЕНЕНКО.

Версія для друку          До списку статтей

Карбування винограду

У СЕРПНІ виноградні грона наливаються й ось-ось почнуть спіти. Щоб посприяти швидшому достиганню ягід, слід допомогти рослині спрямувати поживні речовини безпосередньо до грон. Для цього треба видаляти верхівки пагонів виноградної лози. Така операція називається карбуванням.

У разі швидкого і рясного наростання зеленої маси кущів доводиться процес карбування проводити двічі — на початку і наприкінці серпня.

Після карбування зазвичай починають посилено відростати пасинки. На міцних пасинках після появи п’яти-шести листків прищипують верхівки, залишаючи один-два листки, які потрібні для живлення зимуючих вічок, що сформувалися біля основи. Слабкі ж пасинки не прищипують узагалі.

Версія для друку          До списку статтей

ОСЬ-ОСЬ селяни закладуть у погреби і сховища картоплю, далі настане черга буряків. Люди радіють: буде що покласти в годівниці. При цьому розраховують згодовувати худобі та свиням бульбу вибракувану, що не піде на харч чи як насінка. Та чи безпечно це? Адже серед такої є позеленіла, уражена грибком. Утім, розуміючи, що з кормами нині сутужно і до вирощеного господарі ставляться вкрай ощадливо, ми вирішили в наступному «ДГ» дати матеріал на цю тему. Головне — як не спричинити захворювань у домашньої живності, котрі можуть бути вельми серйозними.

Дуже смакують холодної пори квашені яблучка. А ще вони неабияк корисні. Наведемо перевірені рецепти.

 

При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове