Архів
П’ятниця,
20 серпня 2021 року

№ 62 (19910)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Наша поштаСоняшник
  Версія для друку          На головну
  • Ну і ну!

Школа зачекає?

Олександр
ВИНОГРАДІВСЬКИЙ.

Одеська область.

ПЕРЕНЕСТИ початок навчального року на 20 вересня пропонують в Одеській облдержадміністрації. Це суперечить чинному законодавству, але ж усе, як то кажуть, змінюється. Наприклад, в Болгарії, Грузії, Іспанії, Італії, Нідерландах, Румунії та США такі зміни вже мають місце із різних на те причин.

Щодо Одещини, то тут причина економічна — чиновники хочуть розтягнути туристичний сезон, аби поповнити дохідну частину бюджету. З такою ініціативою на науково-експертній раді виступили директор обласного департаменту економічної політики та стратегічного планування Дмитро Радулов і секретар Інституту проблем ринку та економіко-екологічних досліджень НАН України Ніна Хумарова. За їхньою інформацією, продовження курортного сезону на 20 днів дасть змогу регіону додатково заробити на туристах 300 млн грн.

Річ у тому, що кілька останніх років спостерігається тенденція зміни кліматичних умов: травень і червень супроводжуються частими опадами, вітрами і відсутністю тепла, а вересень туристи називають «оксамитовим сезоном», тобто це найкращий час для приїзду в приморські регіони. «Так як цього року відкриття курортного сезону не супроводжується туристичним бумом, продовження офіційного туристичного сезону і використання для розвитку туристичного потенціалу південних регіонів «оксамитового сезону» у вересні збільшить надходження до бюджетів та надасть робочі місця тисячам жителів», — вважає Дмитро Радулов.

Для перенесення початку навчального року на 20 вересня потрібно внести зміни до Закону України «Про повну загальну середню освіту». Відтак останнє слово за Верховною Радою України.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Аграрії у лідерах
Читати
Гадали — на мрію, а вийшло — на їжу
Читати
Передчасне прощання з літом
Читати
Серед найпопулярніших філологія, право і комп’ютерні науки
Читати
Колекторів поменшає
Читати
Працелюбні, ще й дешевше обходяться
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове