Архів
П’ятниця,
13 серпня 2021 року

№ 60 (19908)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Наша поштаСоняшник
  Версія для друку          На головну
  • Футбол

Шевченко пішов, Ребров іще не прийшов

Микола МОТОРНИЙ.

НИНІ у вітчизняному футбольному господарстві головна тема — призначення нового керманича збірної України. Колишній наставник збірної Андрій Шевченко повідомив у соціальних мережах, що не збирається продовжувати угоду з Українською асоціацією футболу. Про причину такого рішення він не повідомив. Поінформовані джерела кажуть, що в УАФ не погодилися збільшити зарплату тренерському штабу, а, навпаки, — зменшили. Тому Андрій Миколайович образилися. А ще кажуть, що Шевченко хоче тренувати один із футбольних грандів Європи, зокрема італійський «Мілан», в якому провів свої найкращі роки.

Спочатку надійшла інформація, що на цю посаду претендують керівник комітету збірних команд УАФ Мирон Маркевич та головний тренер команди Об’єднаних Арабських Еміратів «Аль-Айн» Сергій Ребров. Однак пізніше перший повідомив, що йому ніхто з керівництва УАФ не пропонував очолити головну команду України. Реальним кандидатом став Ребров. Він нібито мав усну домовленість із клубом про розрив контракту. Але до документального підтвердження справа не дійшла, арабська команда має намір зберегти тренера. Проте Ребров уже прибув до Києва для узгодження та підписання угоди. Через кілька днів він повернувся до ОАЕ, щоб продовжити консультації щодо розриву контракту. Є інформація, що сума компенсації сягатиме одного мільйона євро.

Хоч напередодні голова УАФ Андрій Павелко і підтвердив бажання призначити Реброва головним тренером збірної, виконавчий комітет Української асоціації футболу, на якому мали назвати нового тренера збірної України, 12 серпня не відбувся. Засідання перенесли на 17 серпня.

Повідомлялося також, що виконком може затвердити як головного тренера національної команди Олександра Петракова, наставника, який привів молодіжну збірну України до перемоги на ЧС-2019.

* * *

Донецький «Шахтар» обіграв бельгійський «Генк» у матчі-відповіді третього кваліфікаційного раунду Ліги чемпіонів — 2:1. Перший матч у гостях також виграли гірники — 2:1.

Тепер у раунді плей-оф Ліги чемпіонів «Шахтар» зіграє з «Монако». Матчі відбудуться 17-18 та 24-25 серпня. Переможець восени стартує в груповому етапі ЛЧ-2021-2022.

* * *

Шестиразовий володар «Золотого м’яча», колишній нападник іспанської «Барселони» Ліонель Мессі перейшов до французького «Парі Сен-Жермен». Зарплата Мессі в Парижі — 35 мільйонів євро на рік плюс бонуси.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Тариф знову диференційований
Читати
Переважно бідні
Читати
Запевняють: затримок нема
Читати
Поки що у звичайному режимі
Читати
Помер нащадок генія
Читати
Де найбільше бюджетників
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове