Архів
П’ятниця,
13 серпня 2021 року

№ 60 (19908)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Наша поштаСоняшник
  Версія для друку          На головну
  • Дочекалися

Міст через Дністер

Віктор ЗЕЛЕНЮК.

Вінницька область.

ВАЖЛИВУ і конче необхідну мостову переправу почали будувати в Ямполі на Вінниччині. На околицях придністровського міста запрацювала спецтехніка групи компаній «Автострада», яка виграла тендер на спорудження мостової переправи між Україною та Молдовою. Цей стратегічний для області проєкт, про який говорили на всіх рівнях останні роки, нарешті доведено де етапу реалізації.

Міст «Ямпіль — Косеуць» — це дев’ять тисяч тонн металевих конструкцій і шістнадцять тисяч кубометрів монолітного залізобетону з добовою пропускною спроможністю п’ять тисяч автівок та загальною вартістю 3 мільярди 386 мільйонів гривень.

Довжина мостової переправи становитиме 1,3 кілометра, максимальна висота опор — більша за стандартну дев’ятиповерхівку. Міст стане основою транспортного коридору між двома країнами і завдяки цьому в області буде капітально відремонтовано 125 кілометрів дороги — з Немирова до кордону з Молдовою у Ямполі.

На всьому відрізку вже покладено нижній шар асфальтобетону. На 50 кілометрах прикотковано верхній шар асфальту, дорожники взялися за нанесення дорожньої розмітки. У понад 20 населених пунктах облаштовується супутня інфраструктура — освітлення, з’їзди, тротуари та зупинки для транспорту.

Тепер по хорошій дорозі можна буде дістатися Великої Бушинки, Чукова, Вовчка, Брацлава, Гриненок, Нестерварки, Тульчина, Мазурівки, Маяків, Вапнярки, Комаргорода, Яришівки, Томашполя, Гнаткова, Клембівки, Русави, Ямполя та інших населених пунктів Вінниччини.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Тариф знову диференційований
Читати
Переважно бідні
Читати
Запевняють: затримок нема
Читати
Поки що у звичайному режимі
Читати
Помер нащадок генія
Читати
Де найбільше бюджетників
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове