Архів
П’ятниця,
13 серпня 2021 року

№ 60 (19908)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Наша поштаСоняшник
  Версія для друку          На головну
  • Неоголошена війна

«Засівають» поля... залізом

Михайло ВЕДМІДЬ.

У ВІВТОРОК, 10 серпня, російсько-окупаційні війська неподалік Новолуганського з автоматичних станкових гранатометів обстріляли позиції українських захисників. Унаслідок ворожих обстрілів троє військових дістали вогнепальні осколкові поранення. Один із них помер у шпиталі. Два інші воїни перебувають у медичному закладі, їхній стан задовільний. Загинув боєць 54-го розвідбатальйону Олексій Кайданович із Новограда-Волинського Житомирської області. Вдовою залишилася дружина Інна, осиротіли падчерка і шестирічний син.

Наступного дня, з 5.50 до 6.50, бойовики здійснили масштабний артилерійський обстріл мирного селища Новоселівка Друга Покровського району Донецької області. Було поранено 38-річного військовослужбовця. Ще один снаряд влучив у подвір’я приватного будинку на вул. Степовій, де в цей час перебував 86-річний мешканець домоволодіння. Тіло чоловіка з численними осколковими пораненнями виявила його дружина. Прокуратурою Донецької області розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 2-га ст. 438-ї КК України).

Гатили окупанти по позиціях Об’єднаних сил і поблизу Новомихайлівки. Крім того, російські найманці обстріляли поле неподалік селища Нью-Йорк (колишнє Новгородське), з якого селяни тільки-но встигли зібрати врожай зерна. Про це повідомило оперативно-тактичне угруповання «Північ»: «Ми засіваємо наші поля пшеницею, а ворог — залізом, — з гіркотою кажуть селяни-хлібороби. — Родючі чорноземи є найбільшим природним багатством України, і саме їх противник намагається якщо не знищити, то зробити непридатними до використання». Прибулі за викликом українських військовослужбовців представники Спільного центру з контролю та координації (СЦКК) зафіксували черговий злочин і провели заміри вирв, що лишилися в полі після обстрілу.

«На щастя, нерозірваних боєприпасів на землях сільгосппризначення виявлено не було, тож польові роботи — підготовка ґрунтів до посіву озимини — продовжаться згідно з планом сільськогосподарських робіт», — зазначили в ОТУ «Північ».

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Тариф знову диференційований
Читати
Переважно бідні
Читати
Запевняють: затримок нема
Читати
Поки що у звичайному режимі
Читати
Помер нащадок генія
Читати
Де найбільше бюджетників
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове