Архів
П’ятниця,
29 січня 2021 року

№ 7 (19855)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:КриницяНаша пошта

Криниця

Сторінку підготував Василь ПІДДУБНЯК.


Версія для друку          До списку статтей
  • Денник

Думки тихі — успіх гучний!

За повідомленнями ЗМІ.

УКРАЇНСЬКА стрічка «Мої думки тихі» Антоніо Лукіча отримала нагороду на фестивалі у Санта-Моніці (США) як найкращий міжнародний ігровий фільм. Міжнародний кінофестиваль у Санта-Моніці спеціалізується на показі американського та міжнародного незалежного кіно. Кінокартина «Мої думки тихі» побувала в українському прокаті торік і мала великий глядацький і фестивальний успіх. Зокрема, її було названо найкращим фільмом року за версією Української кіноакадемії.

У Києві от-от з’явиться новий музей 

ПРЕЗИДЕНТ Національного експертно-будівельного альянсу України Віктор Лещинський оголосив про створення у Києві музею архітектури та будівництва. Відкриття закладу незабаром.

Фонд Лещинського за підтримки Національного експертно-будівельного альянсу України та групи компаній Win Experts розробив чіткий план дій, аби їхній музей з’явився якнайшвидше й одразу зміг поповнюватися численними експонатами. Унікальною в ньому буде така експозиція: частина кабінету архітектора, який працював в Україні в середині 19 століття.

Читайте, друзі, бо, їй-бо, пропадете

МІНІСТЕРСТВО культури та інформаційної політики України разом із Українським інститутом книги розпочали всеукраїнську акцію із заохочення людей до читання. Значення її вчасне і неоціненне.

В середньому українці читають менше однієї книжки на рік. Лише 8% населення читає кожного дня, 38% — раз на місяць, а 19% є нерегулярними читачами. Хоча при цьому 90% вважає, що читання сприяє саморозвитку. «Завдяки хештегу (Інтернет-мітці. — Ред.) «Читай, досягай» ми хочемо, щоб про книжки казали всюди: по телевізору, у ЗМІ, у соцмережах. Із уст авторитетних українців із великою аудиторією. Чим більше ми говоримо на тему читання — тим більше людей зможуть знайти своїх авторів і свої книжки. І тоді в них з’явиться звичка читати», — зазначив міністр культури у власному Telegram-каналі.

Версія для друку          До списку статтей

Із джерела мудрості

Україну відокремили від Радянського Союзу не як шматок території, а заради того, щоби відроджувати культуру і звичаї. Той чи інший народ цікавий тим, що дає світові щось нове. Людство тому розвивається, що не всі однакові.

Іван ЮЩУК, український мовознавець, літературознавець, перекладач, громадський діяч, професор.

 

При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове