П’ятниця, 29 січня 2021 року № 7 (19855)
http://www.silskivisti.kiev.ua/19855/print.php?n=47888

  • Денник

Думки тихі — успіх гучний!

За повідомленнями ЗМІ.

УКРАЇНСЬКА стрічка «Мої думки тихі» Антоніо Лукіча отримала нагороду на фестивалі у Санта-Моніці (США) як найкращий міжнародний ігровий фільм. Міжнародний кінофестиваль у Санта-Моніці спеціалізується на показі американського та міжнародного незалежного кіно. Кінокартина «Мої думки тихі» побувала в українському прокаті торік і мала великий глядацький і фестивальний успіх. Зокрема, її було названо найкращим фільмом року за версією Української кіноакадемії.

У Києві от-от з’явиться новий музей 

ПРЕЗИДЕНТ Національного експертно-будівельного альянсу України Віктор Лещинський оголосив про створення у Києві музею архітектури та будівництва. Відкриття закладу незабаром.

Фонд Лещинського за підтримки Національного експертно-будівельного альянсу України та групи компаній Win Experts розробив чіткий план дій, аби їхній музей з’явився якнайшвидше й одразу зміг поповнюватися численними експонатами. Унікальною в ньому буде така експозиція: частина кабінету архітектора, який працював в Україні в середині 19 століття.

Читайте, друзі, бо, їй-бо, пропадете

МІНІСТЕРСТВО культури та інформаційної політики України разом із Українським інститутом книги розпочали всеукраїнську акцію із заохочення людей до читання. Значення її вчасне і неоціненне.

В середньому українці читають менше однієї книжки на рік. Лише 8% населення читає кожного дня, 38% — раз на місяць, а 19% є нерегулярними читачами. Хоча при цьому 90% вважає, що читання сприяє саморозвитку. «Завдяки хештегу (Інтернет-мітці. — Ред.) «Читай, досягай» ми хочемо, щоб про книжки казали всюди: по телевізору, у ЗМІ, у соцмережах. Із уст авторитетних українців із великою аудиторією. Чим більше ми говоримо на тему читання — тим більше людей зможуть знайти своїх авторів і свої книжки. І тоді в них з’явиться звичка читати», — зазначив міністр культури у власному Telegram-каналі.