Архів
П’ятниця,
2 жовтня 2020 року

№ 75 (19823)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Жовтень Наша пошта

Наша пошта

Добірку підготувала
Валентина ЮРЧИШИНА.

Версія для друку          До списку статтей

Вірус безвідповідальності

Микола ВАВІРОВСЬКИЙ.

НЕЩОДАВНО ми з дружиною побували в селі Федорівка, що перебуває у підпорядкуванні Радинської сільської ради, яку очолює Валентина Іванівна Шулькевич. Там на місцевому кладовищі поховані пращури дружини до восьмого коліна. Що вам сказати! Мабуть, Содом і Гомора були кращими після катастрофи. Товстелезні сосни лежать на могилах, хрести поламані. Дерева висять фактично на трісочках і ось-ось можуть гепнутися на голови живим. Це наслідки весняних пожеж і стихії, що вирували в Поліському районі Київщини. Кладовище діюче, однак стан його жахливий, навіть небезпечний для відвідування.

Повернулись ми до Києва у пригніченому настрої. Дружина зателефонувала сільській головисі. На що та відповіла, що про поганий стан кладовища знає, але це її не турбує. Мовляв, нехай родичі померлих самі наводять там лад.

Служба в органах місцевого самоврядування здійснюється, зокрема, і на такому основному принципі, як верховенство права, демократизм і законність. Але голова Радинської сільської ради, мабуть, про це не чула. Як і про норми Закону України «Про місцеве самоврядування (п.11-й ст. 30-ї) та Закону України «Про поховання та похоронну справу (ч. 6-та ст. 30-ї).

Прикро, що деякі чиновники зарано забронзовіли та наділи корону з вірусом безвідповідальності й безкарності перед людьми. Вочевидь, вони щиро вірять, що житимуть вічно, а коли щось станеться, то їх за видатні заслуги перед державою забальзамують і покладуть до мавзолею, а не на занедбане кладовище.

Версія для друку          До списку статтей

З роси й води

З повагою діти та онуки.

НАШУ дорогу, рідненьку, прекрасну матусю Олександру Дмитрівну Скакун, яка проживає у селі Щаснівка Волочиського району Хмельницької області, від усього серця вітаємо з 65-річчям!

Дякуємо за ласку, турботу, душевне тепло. Вклоняємося за подароване життя. Хай Господь дарує довгих щасливих літ, міцне здоров’я і всі земні блага. Любимо тебе, матусю, цілуємо та міцно обіймаємо!

 

При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове