Архів
П’ятниця,
25 вересня 2020 року

№ 73 (19821)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Весела світлицяНаша поштаСоняшник
  Версія для друку          На головну

Чемпіони не потрібні?

Маргарита СИТНИК.

ОЛІМПІЙСЬКИЙ коледж ім. І. Піддубного — навчальний заклад із великою славою. Він дав нашій державі 23 олімпійських чемпіони, 192 чемпіони світу та Європи, 45 заслужених майстрів спорту і 2000 майстрів спорту. Та для нього настали важкі часи: Прем’єр Д. Шмигаль підписав розпорядження про перепідпорядкування його Університету фізичної культури і спорту. З дня на день очікується створення ліквідаційної комісії. Керівництво коледжу сприймає це рішення як рейдерське захоплення території освітньої установи через наявність у власності 16 га землі. Колектив оголосив безстроковий страйк і днями під червоно-чорними та синьо-жовтими прапорами вийшов на акцію протесту під стіни ВР.

При цьому громадський діяч, філолог Лариса Ніцой привертає увагу до такої дуже важливої подробиці: коледж славиться своєю патріотичною позицією. Його керівник Олексій Семенюшко докладає всіх зусиль, аби вихованці не просто тренували тіло, а виростали свідомими громадянами. При коледжі організовано курси української мови, аби спортсмени відмінно знали мову держави, яку мають честь представляти, і любили її. «Хіба це не намагання розчинити вихованців коледжу серед інших, зросійщених, спорт-сменів, яких, на жаль, так багато в нас, — «перетворити (асимілювати) в «какіх разніц»?» — написала пані Лариса у соціальній мережі.

Тим часом київський міський голова Віталій Кличко ніяк не прокоментував ситуацію із закриттям олімпійського коледжу. Мабуть, майбутнє українського спорту колишньому чемпіонові байдуже. Він же свої титули вже отримав.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
«Жорстке» рейдерство до суду не доходить
Читати
Виборчі перегони... по граблях
Читати
Поверніть комплексне ЗНО!
Читати
Найкращі все ще в містах
Читати
З чистою совістю і премією
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове