П’ятниця, 25 вересня 2020 року № 73 (19821)
http://www.silskivisti.kiev.ua/19821/print.php?n=46742

Чемпіони не потрібні?

Маргарита СИТНИК.

ОЛІМПІЙСЬКИЙ коледж ім. І. Піддубного — навчальний заклад із великою славою. Він дав нашій державі 23 олімпійських чемпіони, 192 чемпіони світу та Європи, 45 заслужених майстрів спорту і 2000 майстрів спорту. Та для нього настали важкі часи: Прем’єр Д. Шмигаль підписав розпорядження про перепідпорядкування його Університету фізичної культури і спорту. З дня на день очікується створення ліквідаційної комісії. Керівництво коледжу сприймає це рішення як рейдерське захоплення території освітньої установи через наявність у власності 16 га землі. Колектив оголосив безстроковий страйк і днями під червоно-чорними та синьо-жовтими прапорами вийшов на акцію протесту під стіни ВР.

При цьому громадський діяч, філолог Лариса Ніцой привертає увагу до такої дуже важливої подробиці: коледж славиться своєю патріотичною позицією. Його керівник Олексій Семенюшко докладає всіх зусиль, аби вихованці не просто тренували тіло, а виростали свідомими громадянами. При коледжі організовано курси української мови, аби спортсмени відмінно знали мову держави, яку мають честь представляти, і любили її. «Хіба це не намагання розчинити вихованців коледжу серед інших, зросійщених, спорт-сменів, яких, на жаль, так багато в нас, — «перетворити (асимілювати) в «какіх разніц»?» — написала пані Лариса у соціальній мережі.

Тим часом київський міський голова Віталій Кличко ніяк не прокоментував ситуацію із закриттям олімпійського коледжу. Мабуть, майбутнє українського спорту колишньому чемпіонові байдуже. Він же свої титули вже отримав.