Архів
П’ятниця,
6 грудня 2019 року

№ 95 (19742)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Добрий господарВесела світлицяНаша пошта

Наша пошта

Добірку підготувала
Валентина ЮРЧИШИНА.

Версія для друку          До списку статтей

Читач — газета

«Від квітня мені виставляють у платіжці борг за електро­енергію. Плачу за лічильником щомісяця, а в квитанції надсилають зовсім інші показники. Двічі вже їздила в РЕС, там сказали, що це якесь непорозуміння і в мене немає заборгованості. Порадили їхати додому і не хвилюватися. Але наступного місяця прийшло повідомлення з вимогою сплатити, інакше відключать електроенергію».

Анастасія КОСАКІВСЬКА.

смт Чечельник Вінницької області.

 

НА запитання читачки відповідає заступник директора ТОВ «Енера Вінниця» Л. М. ОСТРОВСЬКА:

— Згідно з п. 6-м розділу XIII комерційного обліку електроенергії у побутових споживачів, показання лічильника мають зчитуватися на перше число календарного місяця, наступного за розрахунковим. Оскільки ви, Анастасіє Олександрівно, не подали даних про споживання електричної енергії за розрахунковий період у встановлені строки, оператор системи сам визначав обсяги відповідно до вимог комерційного обліку електроенергії. Саме з цієї причини постачальником електричної енергії ТОВ «Енера Вінниця» проводились нарахування за некоректними обсягами, наданими оператором системи АТ «Вінницяобленерго», які не відповідали фактичним показанням лічильника.

Після здійсненого АТ «Вінницяобленерго» коригування показань і обсягів споживання електроенергії за останні 10 місяців ТОВ «Енера Вінниця» провело перерахунки вартості спожитої електричної енергії. Загальна сума нарахувань за цей період становила 633,6 грн. Вами у 2019 році здійснено 12 платежів на загальну суму 758,53 грн. Різниця між сумою виставлених рахунків на оплату і сумою здійснених платежів — 124,93 грн, що відповідає сумі переплати на рахунок ТОВ «Енера Вінниця».

Надалі для достовірного нарахування обсягів спожитої електричної енергії просимо передавати показання лічильника за два робочі дні до кінця місяця по третій робочий день наступного розрахункового періоду (календарного місяця) в Кол-центр АТ «Вінницяобленерго» за номерами телефонів: 0-800-217-217, (0432) 65-95-95, (0432) 65-85-85, SМS-повідомлення телефонами: 8-066-0-217-217, 8-068-0-217-217, 8-073-0-217-217, на електронну адресу pokaznyk@vое.соm.ua, надіслати за допомогою VІВЕR чи Telegram, через сайт АТ «Вінницяобленерго» або безпосередньо до представника оператора системи — у Чечельницьку дільницю Бершадських електромереж.

 

Версія для друку          До списку статтей
При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове