Архів
П’ятниця,
26 квітня 2019 року

№ 33 (19680)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Добрий господарВесела світлицяНаша поштаВербиченька

Весела світлиця

Господар «Веселої світлиці» Юрій ІЩЕНКО.


Версія для друку          До списку статтей
  • Майже трактат

Між нами, брехунами

Іван НЕЧИТАЛЮК.

смт Теплик

Вінницької області.

От саме тому ми й створили партію брехунів. Бо ще Конфуцій свого часу сказав: світ змінюватиметься на краще, коли люди почнуть називати речі своїми іменами. От ми і називаємо. Люди не соромитимуться своєї брехливості, коли дізнаються, що в нашій партії дуже поважні особи, в тому числі й урядовці. Ну обіцяють же люди у чині президентів солідних фірм, банків, корпорацій астрономічні дивіденди — і дурять акціонерів, обіцяють урядовці не підвищувати ціни — і підвищують, обіцяють знизити податки — і не знижують.

То як це називається? Кажу ж вам, партія наша буде наймасовіша і найупливовіша. Нам гарантовано і більшість у парламенті, і визнання всіх верств населення.

Бо люди в нас переважно брехні і вірять. Оголосіть, приміром, по телебаченню, що продаються місця в раю, — і черги стоятимуть, і чим більша черга, тим швидше повірять.

Скажіть, а ваша партія має програму? Аякже, і в ній, повірте, жодного правдивого слова...

Хочу із запевненням сказати, що наша партія чекає на всіх, хто полюбляє не діло — брехати, впевнений, якби провести відповідні дослідження у світі, то наша країна по кількості брехні на душу населення посіла б аж ніяк не останнє місце.

Засновники нової партії — партії брехунів лише збираються подати документи на реєстрацію до Мін’юсту, а ми вже вмовили її генерального секретаря дати нам інтерв’ю, і до нашої вітальні прибув сам генсек брехунів.

І пішло-поїхало. Чим нахабніша брехня, тим швидше в неї вірять. Про це свідчить досвід світової історії, як давньої, так і новітньої. Усі вожді брехали, і за ними охоче йшли. А візьміть сьогоднішній день. Ну хто без брехні пробивається нагору? Одиниці. А, як правило, в керівники обирають саме тих, хто набреше більше за інших. Уявіть собі, що якийсь майбутній кандидат у вожді сказав би: «Шановні, найближчим часом гарного життя не обіцяю». Впевнений, що за нього ніхто б не проголосував. Бо сьогодні всім хочеться мати побільше і пошвидше.

А якщо грамотно набрехати — успіх гарантований. Але все ж таки, не люблять люди, коли їх брехунами називають.

Версія для друку          До списку статтей

Каламбурчики

Микола МИЦЕНКО.

м. Ківерці

Волинської області.

На митниці у Валі та Лізи

Пильно оглянули валізи.

* * *

Наш старенький дід Мусій —

Наймудріший всіх месій.

 

Мал. А. Василенка.

Мал. В. Солонька.

При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове