Архів
П’ятниця,
26 квітня 2019 року

№ 33 (19680)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Добрий господарВесела світлицяНаша поштаВербиченька

Вербиченька

Cторінку підготувала Устина ГРЕЧАНЮК.


Версія для друку          До списку статтей
  • Золото, золото

Таке різне, таке барвисте життя

Ніна Телевна.

с. Дібрівка

Миргородського району

Полтавської області.

Прожиті роки можна порівняти з рікою, яка то стрімко мчить крізь пороги та інші перешкоди, то плине тихо й плавно. Це добре відчули на собі Любов та Григорій Титаренки. Кажуть, незчулися, як обом «стукнуло» по 72...

 

НЕЩОДАВНО сім’я відсвяткувала пам’ятну дату: 50 років спільного життя. Подружжя певне, що це Бог допоміг їм знайти одне одного, разом дожити до золотого ювілею. Хоча, звісно, випробувань не бракувало. Але всі труднощі вони долали разом.

Працелюбні, відповідальні, завжди готові прийти на допомогу — так про них кажуть у селі. Григорій Гордійович не уявляє свого життя без улюбленої роботи: він тракторист, за плечима стаж 48 років. Ще навчаючись у школі, щоліта трудивсь у полі, біля трактора. Хлопчина так любив техніку, що додав собі років, аби вступити до Миргородського профтехучилища. З весни до осені для механізаторів напружена пора: оранка, сівба, збирання врожаю. Трактори тоді були без кабін, але Григорій ніколи себе не жалів. Взимку брався за будь-яку роботу — на студеному вітрі, морозі. Вночі чистив сніг, аби тваринники вранці могли дістатися до ферм, годував тварин. Старався робити все якнайкраще — це бачили всі односельці. Його портрет і нині красується на Дошці пошани.

Григорій часто гостював у сестри в селі Стовбине. Там і зустрів свою долю — Любу. Невдовзі молоді люди побралися.

У Любові Миколаївни трудовий стаж 38 років. Вийшовши на пенсію, вона залишилася такою ж активною, як і в молоді роки. 30 років тому згуртувала тих жителів села, які люблять пісню. Так народився гурт «Надвечір’я». У їхньому репертуарі народні пісні, причому такі, що більше їх ніде не почуєш. Члени гурту самі їх вишукують. А співають — заслухаєшся! Їм би на столичну сцену — немало прихильників здобули б, переконані односельці.

Так із піснею і йдуть по життю Любов і Григорій. Виростили двох діток. Тепер тішаться онуками й правнуками.

Дай Боже, прожити їм у парі ще довго-довго. Здоров’я, злагоди, добробуту, сонечка у ваші душі, дорогі ювіляри!

Версія для друку          До списку статтей
При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове