Архів
П’ятниця,
18 січня 2019 року

№ 5 (19652)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Добрий господарВесела світлицяНаша пошта
  • За рубежем
Визначено пріоритети

ООН оголосила пріоритети організації на 2019 рік.

Докладніше...
Brexit лихоманить

ВЕЛИКА БРИТАНІЯ. Відставка уряду Терези Мей не відбулася.

Докладніше...
Урядова криза

ГРЕЦІЯ. Прем’єр-міністр Алексіс Ципрас виграв у парламенті голосування за вотум довіри своєму уряду.

Докладніше...
Робота над помилками?

ТУРЕЧЧИНА. Президент закликав до перегляду Дейтонських мирних угод щодо Боснії.

Докладніше...
Вийшов сухим із води

КОТ-Д’ІВУАР. Міжнародний кримінальний суд виправдав колишнього президента Гбагбо.

Докладніше...
Буферна зона

СИРІЯ. Дамаск засудив наміри Туреччини створити буферну зону у північних районах Сирії.

Докладніше...
Рекордна гіперінфляція

У ВЕНЕСУЕЛІ на 300% підняли мінімальну зарплату за інфляції два мільйони відсотків.

Докладніше...
Версія для друку          На головну
  • Наше військо

На ротацію — у власну оселю

Леонід ЛОГВИНЕНКО.

80 квартир отримала від Міністерства оборони України 92-га окрема механізована бригада. Сертифікат на два будинки, в яких мешкатимуть офіцери частини, вручив комбригу Степан Полторак.

— ЦЬОГО року 92-га бригада стане першою в Україні, повністю забезпеченою житлом,— сказав у Башкирівці, що неподалік Чугуєва, міністр оборони.

Аби військовослужбовці не мали проблем з помешканнями, командування обіцяє збудувати ще один будинок для сержантського складу й завершити будівництво гуртожитку для 350 військовиків.

За українською традицією, першим у будинок увійшов кіт. І не простий вусань, а бойовий. Він не один день провів із бійцями «на нулі» поблизу Авдіївки, а тепер приїхав з хлопцями на ротацію в Башкирівку. Кіт пройшовся кількома квартирами. Там, де він лягав, кажуть господарі, треба ставити ліжко, бо це місце найкраще для самопочуття.

Неймовірно раді власному житлу дружини військових. Їм подобається все: сучасні газові плити, ванни, душові, високоякісний лінолеум на підлозі.

— Я дуже задоволена,— каже Інна.— Я, чоловік та двоє дітей-підлітків мешкали в тісній однокімнатній квартирі, а тепер маємо світлу простору оселю.

Поруч неї стоїть і усміхається ще одна дружина військового. У неї також двоє дітей. Обоє народилися під час війни. Молодиця познайомилася з майбутнім чоловіком у 2014 році біля містечка Щастя, де вона народилася й жила, потім переїхала в місцевість поблизу Харкова, де вони орендували помешкання в чужих людей. У Башкирівці ціна за орендовані метри доволі висока, адже військових тут багато. Тепер родина матиме своє житло.

— Моєму чоловікові буде куди повертатися з війни,— говорить жінка.

Квартиру одержав і заступник командира одного з батальйонів бригади, капітан, Герой України Василь Божко. Найвищою відзнакою держави танкіст нагороджений за те, що підбив чотири ворожих танки. Три з них — у боях за Дебальцеве неподалік селища Логвинове, де українці зіткнулися з горезвісним ЧВК Вагнера.

Утім, помешкання у власність військовиків не передаються, вони відомчі. Це означає, що в разі звільнення з армійської служби чи переведенні в іншу бригаду квартири перейдуть до тих, хто прийде на їхнє місце. Будувати відомче житло для сімей офіцерів 92-ї бригади розпочали понад 10 років тому. Однак спромоглися його завершити лише нещодавно, коли в бюджеті передбачили більше коштів на військо, зокрема на облаштування побуту військовослужбовців.

З 1 січня 2019 року, за словами Степана Полторака, згідно із наказом Міністерства оборони, компенсацію за піднайм житла даватимуть усім військовослужбовцям. Якщо раніше кошти за найм житла відшкодовували лише офіцерам, то зараз це стосуватиметься бійців у будь-якому званні, й тим, хто служить за контарктом. Процедура отримання грошей, каже міністр, максимально спрощена.

На фото автора: Дмитрик біля свого нового дому чекає, поки його тато отримає ключі від міністра.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Плани на рік...
Читати
...I ризики
Читати
В неволі до весни
Читати
Одержали зароблене
Читати
Готівкою — вже незабаром
Читати
Майбутні заробітки. Пересічно
Читати
Оприлюднили статки
Читати
Обрали нову назву
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове