Архів
П’ятниця,
18 січня 2019 року

№ 5 (19652)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Добрий господарВесела світлицяНаша пошта
  • За рубежем
Визначено пріоритети

ООН оголосила пріоритети організації на 2019 рік.

Докладніше...
Brexit лихоманить

ВЕЛИКА БРИТАНІЯ. Відставка уряду Терези Мей не відбулася.

Докладніше...
Урядова криза

ГРЕЦІЯ. Прем’єр-міністр Алексіс Ципрас виграв у парламенті голосування за вотум довіри своєму уряду.

Докладніше...
Робота над помилками?

ТУРЕЧЧИНА. Президент закликав до перегляду Дейтонських мирних угод щодо Боснії.

Докладніше...
Вийшов сухим із води

КОТ-Д’ІВУАР. Міжнародний кримінальний суд виправдав колишнього президента Гбагбо.

Докладніше...
Буферна зона

СИРІЯ. Дамаск засудив наміри Туреччини створити буферну зону у північних районах Сирії.

Докладніше...
Рекордна гіперінфляція

У ВЕНЕСУЕЛІ на 300% підняли мінімальну зарплату за інфляції два мільйони відсотків.

Докладніше...
Версія для друку          На головну
  • Неоголошена війна

Неочікуване загострення

Михайло ВЕДМІДЬ.

У СЕРЕДУ, 16 січня, внаслідок обстрілу бойовиками військового автомобіля Збройних сил України постраждало десятеро військовослужбовців. Про це повідомили у штабі операції Об’єднаних сил: «У ході злочинного обстрілу російсько-окупаційними військами позицій 72-ї окремої механізованої бригади, розташованих на східній околиці населеного пункту Троїцьке, із протитанкового ракетного комплексу з напрямку населеного пункту Калинове було пошкоджено вантажний автомобіль, внаслідок чого дістали поранень п’ятеро військовослужбовців та ще стільки ж були травмовані (акубаротравма)». Як повідомив командир 72-ї ОМБР, постраждали військові, які розвантажували автомобіль «Урал 4320». За його словами, з п’ятьох поранених бійців двоє перебувають у важкому стані. До відома: акубаротравма — це пошкодження, отримане від надлишкового тиску і потужної звукової хвилі (контузія).

У штабі ООС зазначили, що підрозділи Об’єднаних сил у відповідь на провокації противника застосовували вогневі засоби, внаслідок чого того ж дня було вбито десятьох бойовиків, ще трьох поранено, також знищено військову вантажівку з боєприпасами. За інформацією координатора групи «Інформаційний опір» Дмитра Тимчука, ці втрати були завдані противнику під час атаки ними українських позицій поблизу населеного пункту Жабуньки та невдалої спроби ворожої диверсійно-розвідувальної групи підібратися до позицій ЗСУ неподалік Широкиного. При цьому в штабі наголосили: «Українські військові продовжують контролювати противника на лінії зіткнення, дотримуючись умов повного припинення вогню».

Тим часом, повідомляє Д. Тимчук, після інформації про чергове значне підвищення грошового забезпечення військовослужбовців Збройних сил України, командування і «органи по роботі з особовим складом» незаконних збройних формувань намагаються нейтралізувати негативний вплив цієї новини на морально-психологічний стан бойовиків. Оскільки останні активно цікавляться розмірами зарплат українських військових і порівнюють їх зі своїми (які значно менші), командування НЗФ вигадало відповідні «пояснення»: мовляв, це підвищення в ЗСУ матиме «тимчасовий характер», воно буде «з’їдене зростаючою інфляцією в Україні», а також те, що зарплату нашим військовослужбовцям підвищують начебто виключно за рахунок виплат з якогось «американського воєнного фонду», оскільки «в українському бюджеті для цього нема коштів».

Загалом питання фінансового забезпечення в «народних республіках» доволі болюче. Особливо на тлі вкрай тяжкої ситуації в «народному господарстві» ОРДЛО і значного скорочення грошової допомоги від Кремля. Прикладів цьому безліч. Один з останніх наводить група «Інформаційний опір»: «Від російських «кураторів» керівникам «ЛДНР» надійшла вказівка розглянути питання про об’єднання ДУП «Луганська залізниця» і ДП «Донецька залізниця» в єдине підприємство — ТОВ «Об’єднані залізниці». В окупаційних адміністраціях обох «народних республік» ця пропозиція викликала негативну реакцію, оскільки, за попередньою інформацією, управління об’єднаним підприємством візьме на себе російська сторона через структуру, подібну до сумнозвісного південно-осетинського «Внешторгсервис», за якою начебто стоїть «младоолігарх»-утікач Сергій Курченко. Як стверджують ЗМІ, він «прихватизовує» всі промислові підприємства українських власників, які навесні 2017-го «націоналізував» пізніше вбитий О. Захарченко. Тож «глави» «ЛДНР» розуміють, що не матимуть на нову об’єднану залізницю жодного впливу і, як результат, доходів.

Ну а для чого тоді влада, якщо не можна за її рахунок особисто збагачуватися, як це робили всі їхні «папєрєдніки»?

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Плани на рік...
Читати
...I ризики
Читати
В неволі до весни
Читати
Одержали зароблене
Читати
Готівкою — вже незабаром
Читати
Майбутні заробітки. Пересічно
Читати
Оприлюднили статки
Читати
Обрали нову назву
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове