Архів
П’ятниця,
18 січня 2019 року

№ 5 (19652)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Добрий господарВесела світлицяНаша пошта

Наша пошта

Добірку підготувала
Валентина ЮРЧИШИНА.

Версія для друку          До списку статтей
  • Рядки з листів

Поверніть поштові відділення і листонош!

ЩО з того, що Порошенко наказав Смілянському негайно припинити закриття сільських відділень зв’язку та ще й виділив велику суму на покращання діяльності «Укрпошти»? Останній вважає свої дії правильними і стверджує, що не закривав поштові відділення, а просто перевів їх (у невеликих селах) на пересувний формат. Так ось доводимо до відома і Смілянського, і Порошенка: цих пересувних пунктів ми тепер чекаємо тиждень-другий, а то й більше. Немає ні газет, ні квитанцій на оплату комунпослуг. Не з нашої вини наростає пеня від «Обленерго», «Облгазу» за затримку платежів. Така реформа шкодить і людям, і державі, тому просимо вжити відповідних заходів.

Василь ВЯЗОВЧЕНКО.

с. Писарівщина

Диканського району

Полтавської області.

 

Доповзла у свої 85 (сніг до мене не розчистили) до поштового відділення, а там — реформа. Листоношам зателефонували з відділу кадрів і наказали звільнятися за власним бажанням або у зв’язку зі скороченням штату. Тим, хто вирішить залишитися, платитимуть 700 грн на місяць. Нині на пошті всього один працівник, який поставив нам ультиматум: «За газетами і пенсією приходьте самі». А з ціпком і за такої погоди людина з іншого села за 2-3 км зможе це зробити?

Прочитала статтю «Укрпошту ставлять на місце» («СВ» за 14.12.2018 р.) і хочу запитати: «А те місце із золотим фундаментом для кого?». Пане Президенте, ви запевнили, що поштарі працюватимуть, пенсію розноситимуть, але ваше розпорядження дирекція «Укрпошти» не виконує. Для кого ж тоді виділено 500 млн грн — для народу чи для Смілянського?

Любов КОВАЛЕНКО.

с. Пашківка

Макарівського району

Київської області.

 

Керівництво «Укрпошти» сільських жителів за людей не вважає. Інакше, як пояснити масову заміну стаціонарних поштових відділень на пересувні? Хіба не відомо державним мужам, що в селах проживають здебільшого люди похилого віку, які майже не виходять із власної оселі, а їх змушують долати кілометри, щоб одержати пенсію чи заплатити за комунпослуги. Та ще й вистояти кількагодинну чергу. Скільки б не мешкало людей у віддалених селах, їх треба обслужити. Сільські відділення зв’язку повинні жити! А ще реформаторам слід урізати мільйонні оклади, підвищивши натомість мізерні зарплати листонош.

Раїса БАЛЛО.

с. Тавежня

Сахновщинського району

Харківської області.

 

Створюється враження, що винищення українського народу заплановане ще з початком проголошення незалежності. Згадайте, як у 1990-х почався розвал і розкрадання всього, що було в державі. Зник торговельний флот, позбулися танків, літаків, ядерної зброї, розвалили заводи і колгоспи, брухт вивезли за кордон. І головне, хто б не був при владі, знищення набирало обертів. Винні в цьому і ті, хто біля керма, і ті, хто їх обрав. Бо якби ми думали, аналізували і не продавалися, то до руїни не дійшло б.

P.S. Написав до редакції листа, а відправляю тільки через тиждень, бо конверта, який знову здорожчав на гривню, ніде купити. Ось так працює «Укрпошта», директор якої щомісяця гребе мільйон.

Віталій ШМАЛІЙ.

с. Бабайківка

Царичанського району

Дніпропетровської області.

 

Версія для друку          До списку статтей
При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове