Архів
П’ятниця,
18 січня 2019 року

№ 5 (19652)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Добрий господарВесела світлицяНаша пошта

Наша пошта

Добірку підготувала
Валентина ЮРЧИШИНА.

Версія для друку          До списку статтей
  • Прошу слова

Шевченківська медаль

Володимир ПОРТЯНКО.

Черкаська область.

Я ЗЕМЛЯК Тараса Шевченка, народився на Черкащині у Корсунь-Шевченківському районі, засновник семи його музеїв. Досить часто спілкуюсь із тими, хто шанує, поважає Тараса Григоровича та згадує його «незлим тихим словом». Говорити про значимість його імені для України не буду. Наведу тільки слова вже покійного поета Бориса Олійника: «Тарас Шевченко не дав нам забути, що ми українці, і тому він геніальний». Краще не скажеш!

Час біжить невпинно. Вже минуло п’ять років, відколи ми відзначали 200-річчя від дня народження Кобзаря. Планів було багато, та не всі вони, на жаль, здійснилися. Шанувальники поета на зустрічах часто мене запитують, чому не було ювілейної медалі «200 років від дня народження Тараса Григоровича Шевченка»? Я не знаю, що відповісти. Соромно, що так і не спромоглися затвердити таку державну нагороду.

Кажуть, що 205 років — це не кругла дата, а медалі встановлюють тільки до останніх. Якщо це навіть так, то чи не можемо для Тараса Шевченка зробити виняток із правил? Повторюсь іще раз — треба затвердити медаль, а може, навіть орден Тараса Шевченка. Це буде найкращий подарунок йому і всім українцям! Шановні мої, чи схвалюєте ви ідею затвердження медалі Тараса Шевченка, чи, може, у вас є свої пропозиції? Висловіть їх. Буду щиро вдячний!

Версія для друку          До списку статтей
При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове