Архів
П’ятниця,
18 січня 2019 року

№ 5 (19652)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Добрий господарВесела світлицяНаша пошта

Наша пошта

Добірку підготувала
Валентина ЮРЧИШИНА.

Версія для друку          До списку статтей
  • Слово про сучасницю

Солом’яний світ Ольги Богун

Марія РУДИК.

Житомирська область.

Фото автора.

РОБОТИ Ольги Миколаївни Богун із Баранівки, що на Житомирщині, чудові й неповторні. Свої фантастичні композиції жінка доповнює колосками пшениці, жита, засушених квітів і трав, кетягами калини, горобини, листям дерев і кущів. Основним же матеріалом, з яким вподобала працювати, є солома. Із неї вона може зробити все. Недаремно отримала звання майстра народної творчості з соломоплетіння.

Вишукані витвори Ольги Миколаївни нікого не залишать байдужим. Біля них світлішає на серці, душу переповнюють особливі відчуття захоплення, подиву, любові до всього оточуючого. Хоч за цією, здавалося б, зовнішньою легкістю композицій криються великі зусилля й наполегливість.

А які картини вона малює! Аж очі вбирають. На одній вогниками-жаринками спалахують маки, на іншій у пшеничному полі синіють волошки, біліють ромашки, ніжність небесну дарують незабудки. Милують зір чарівні куточки природи на полотнах: білокорі берізки, мов наречені, стоять край села, чорнобривці й айстри навколо хати, криниця…

Ольга Богун працює в Баранівській загальноосвітній школі №2 імені Ольги Сябрук. Вона заступник директора з навчально-виховної роботи, учитель образотворчого і музичного мистецтва. Веде гурток малювання в місцевому Будинку дитячої творчості. Її учні є постійними переможцями обласних конкурсів із солом’яних виробів, паперопластики, художнього розпису по тканині, бісероплетіння, писанкарства. Ольга Миколаївна виховує у своїх підопічних смак, розвиває їхню фантазію і привчає до творчої праці. На її захоплюючі й цікаві заняття йдуть охоче. «І коли я бачу, як дитина вносить у роботу щось своє, оригінальне, по-особливому радію, — ділиться думками педагог, — бо ж розумію, що основною метою моєї роботи є всебічний гармонійний розвиток дитини».

Енергійна, талановита і багата на ідеї, вона представляє свої вироби на мистецьких виставках «Майстерний червень», «Лесині джерела», «Мамина вишня», свято Рушника у селі Кашперівка тощо.

Ольга Богун безмежно закохана в українське мистецтво і власною творчістю пропагує високу майстерність українського народу, його колорит, виявляє велику любов до України, рідного краю.

Версія для друку          До списку статтей
При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове