Архів
Четвер,
10 січня 2019 року

№ 2 (19649)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Добрий господарНаша поштаСоняшникВербиченька
  • За рубежем
Шантаж через стіну

США. Президент Дональд Трамп екстрено звернувся з Овального кабінету до нації з промовою щодо бюджетної кризи.

Докладніше...
Узгоджують «розлучення»

ВЕЛИКА БРИТАНІЯ. Стало відомо, коли парламент голосуватиме щодо ратифікації угоди про Brexit.

Докладніше...
Протест — лише мирний

ФРАНЦІЯ. Уряд готує законо-проект щодо жорсткішого покарання за насильство та мародерство під час вуличних мітингів.

Докладніше...
Вимагають поліпшення умов

ІНДІЯ. 200 мільйонів громадян вийшли на акції протесту.

Докладніше...
Невдала спроба

ГАБОН. Була зірвана спроба державного перевороту.

Докладніше...
Дещо розширили права

САУДІВСЬКА АРАВІЯ. Уряд поклав край «таємним розлученням».

Докладніше...
Востаннє перед зреченням

ЯПОНІЯ. Імператор Акіхіто виступив зі своїм останнім зверненням до народу перед зреченням.

Докладніше...
Версія для друку          На головну
  • Окупований Крим

Контроль і ще раз контроль

Григорій РУДЬ.

УКРАЇНСЬКА делегація в Мінську під керівництвом представника в Тристороній контактній групі (ТКГ) Євгена Марчука запропонувала ОБСЄ розпочати контроль в акваторії Керченської протоки, Азовського і Чорного морів. Про це написала перший віце-спікер парламенту Ірина Геращенко на своїй сторінці у «Фейсбуці».

«На ТКГ Марчук звернувся до ОБСЄ з пропозицією негайно розпочати постійний моніторинг безпекової ситуації в акваторії Керченської протоки, Азовського і Чорного морів. Нагадав, що мандат СММ ОБСЄ розповсюджується на всю територію України, отже, й на Крим, і на ділянки українсько-російського кордону. І запропонував встановити постійний пункт моніторингу СММ ОБСЄ в Керчі», — повідомила заступник голови ВР. За її словами, російська сторона при цьому «поводилась, як завжди», а під час переговорів «між рядками читалося, що РФ не готова до жодних конструктивних кроків і компромісів».

У страху очі великі

В АНЕКСОВАНОМУ Криму окупанти провели військові навчання з протиповітряної оборони із залученням зенітних ракетних комплексів С-400 «Тріумф». Вони передислокували грізну зброю, відпрацювали виявлення та знищення цілей умовного противника. Навчання завершились електронними пусками. Була уражена виявлена і супроводжена ціль, яка імітувала засоби повітряного нападу умовного противника. Окупанти відпрацювали згортання пускових та радіолокаційних установок, які згодом перебазувалися на нові позиції.

Керченська протока вилізла боком

У ЗВ’ЯЗКУ із суперечкою між Росією і Україною щодо Керченської протоки Конгрес США розглядає близько 10 законопроектів, спрямованих проти енергетичного сектору Росії.

Першою на розгляді конгресменів — рекомендаційна резолюція, в якій Конгрес висловлює незгоду з будівництвом газопроводу «Північний потік-2», який пов’яже безпосередньо Росію і Німеччину. «Північний потік-2» є інструментом, з допомогою якого РФ хоче посилити залежність країн-імпортерів, тому США закликають всіх партнерів Росії вийти з цього проекту.

Півострів поступово засихає

ОКУПАЦІЙНА влада Криму попереджає про проблеми з водою на півострові 2019 року.

«Якщо ми говоримо про східний регіон і центр, в тому числі Сімферополь, то ситуація для маловодного року трохи вище середнього, — визнав проблему так званий голова Держкомводгоспу Криму Ігор Вайль. — Це не було для нас несподіванкою, керівництву ми про це доповідали.

Чільник галузі Криму також повідомив, що останні півроку Феодосія, Судак, Ленський ра-йон і Керч користуються тільки підземними водами, оскільки водосховище спорожніло. Російські окупанти «розробляють кілька проектів для вирішення проблем з водою в Криму», поінформував І. Вайль. Зазначимо: не перший рік, але… До окупації півострова Росією Україна через Північно-Кримський канал забезпечувала близько 85% потреб Криму у прісній воді.

Лицемірство «защітніка рускіх»

«…РОСІЯ затримує мореплавство в Керченській протоці і в Азовському морі, вона завдає шкоди перш за все російськомовному населенню Маріуполя і Бердянська. Тому самому російськомовному населенню, яке, якщо вірити словам Путіна, він повсякчас хоче захистити, — наголосив в ефірі телеканалу «Прямий» у ток-шоу «Ехо України» політолог Віктор Уколов. — Чому завдає перешкод? Тому що «Азовсталь» і комбінат імені Ілліча, ці два велетенських комбінати, тісно пов’язані з морем. Так само, як і економіка Бердянська. Вони просто не можуть функціонувати без морських поставок і без продажу металопродукції через море». Він додав, що найбільших втрат через агресію РФ зазнає російськомовне населення. Це демонструє «лицемірство Володимира Путіна і його політики».

Помста за томос

ПІСЛЯ одержання томоса про автокефалію Православної церкви України в окупованому Криму можуть початися репресії проти представників нової церкви. Таке передбачення висловив архієпископ Сімферопольський і Кримський Климент (Кущ) колишньої УПЦ Київського патріархату.

За його словами, «глава уряду Криму» Сергій Аксьонов заявив на одній із зустрічей, що митрополит Сімферопольський і Кримський Лазар (Швець) від УПЦ Московського патріархату «просив не чіпати» представників Київського патріархату, щоб це не відбилося на храмах МП на материковій Україні.

«Після отримання томоса ніщо і ніхто не може стримувати («владу Криму». — Ред.), крім Бога. Так, дійсно, можуть бути більш жорсткі дії стосовно церкви Київського патріархату після прийняття томоса», — заявив Климент.

Хоронять де можуть

НА КЛАДОВИЩАХ в окупованому Криму немає місць для поховання. Про це повідомляє «Апостроф». Скандал зчинився в окупованих Ялті й Алушті.

Кількість незаконних поховань збільшилась у 2016-2018 роках. Місцеві хоронять своїх померлих де можуть. У Великій Ялті до фактів незаконного захоронення ставляться лояльно. Там бракує землі, тому жителі селища Краснокам’янка копають могили для своїх родичів біля річки, яка впадає в море на території дитячого центру «Артек».

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Пошанували найвищою нагородою
Читати
Відстоюватимуть у ЄСПЛ
Читати
Мають дати грошей
Читати
I надають, і позбавляють
Читати
Обстрілюють на всіх фронтах
Читати
Нові посвідчення для «чорнобильців»
Читати
Вони працюють
Читати
Вагонів менше, пасажирів більше
Читати
Загинули українці
Читати
До уваги опікунів тяжкохворих дітей
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове