Архів
Четвер,
10 січня 2019 року

№ 2 (19649)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Добрий господарНаша поштаСоняшникВербиченька

Добрий господар

Добірку підготувала
Тетяна РОЗДОБУДЬКО.

Версія для друку          До списку статтей

Общипувати пір’я легко

ПІСЛЯ забою домашньої птиці найбільше часу доводиться витрачати на общипування з тушок пір’я та пуху. Ця процедура марудна і неприємна.

Винахідливі господарі винайшли способи, як полегшити і пришвидшити цю процедуру.

Якщо доводиться мати справу з невеликою кількістю тушок, то можна скористатися духовкою. Її слід нагріти до 45-50 градусів. У намочену і віджату полотнину загортають тушку і кладуть на ґрати в теплу духовку. Через 15 хвилин виймають тушку і без зусиль оббирають пір’я і пух.

Варто зазначити, що при такому способі общипування пір’я і пух залишаються сухими на відміну від ошпарювання тушок окропом.

Якщо ж доводиться забивати велику кількість птиці одночасно, то варто скористатися насосом.

Під шкіру тушки у шийку вставляють велосипедний чи автомобільний насос і накачують туди повітря. Коли тушка надметься, шланг швидко виймають і перев’язують шию шнурком, аби повітря не виходило. З такої тушки пух і перо дуже легко відокремлюються і також залишаються сухими.

Версія для друку          До списку статтей

ДО РЕДАКЦІЇ звернувся В.Т. Мартиненко з Полтавщини з проханням розповісти про агротехніку вирощування саджанців волоського горіха з насіння. Тож подамо розгорнутий матеріал з описом двох способів одержання молоденьких деревець — висівання горіхів одразу на постійне місце або з подальшим пересаджуванням сіянців. Сподіваємось, наші поради стануть у пригоді всім, хто хотів би мати у своєму садку горіх або й закласти цілу горіхову плантацію. А справа вельми перспективна — ця культура в нас чудово росте і дає гарні врожаї.

Попередніми роками багато хто на селі, радіючи проведенню до хат газу, розвалив піч, а дехто й грубу, і тепер шкодують. Втім, далекоглядні господарі так не вчинили, дбають про цегляну споруду. Однак інколи трапляється прикрість: пічка або грубка дає тріщини. Це не тільки негарно, а й створює загрозу для життя мешканців. Отже, повідаємо, як їх позбутись.

Мала перепілка, і яєчка несе маленькі, але які ж вони корисні й навіть цілющі для людського організму. В одному з матеріалів наступного випуску вони «поміряються силою» з курячими і здобудуть упевнену перемогу. Дізнавайтеся, чому.

 

При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове