Общипувати пір’я легко ПІСЛЯ забою домашньої птиці найбільше часу доводиться витрачати на общипування з тушок пір’я та пуху. Ця процедура марудна і неприємна. Винахідливі господарі винайшли способи, як полегшити і пришвидшити цю процедуру. Якщо доводиться мати справу з невеликою кількістю тушок, то можна скористатися духовкою. Її слід нагріти до 45-50 градусів. У намочену і віджату полотнину загортають тушку і кладуть на ґрати в теплу духовку. Через 15 хвилин виймають тушку і без зусиль оббирають пір’я і пух. Варто зазначити, що при такому способі общипування пір’я і пух залишаються сухими на відміну від ошпарювання тушок окропом. Якщо ж доводиться забивати велику кількість птиці одночасно, то варто скористатися насосом. Під шкіру тушки у шийку вставляють велосипедний чи автомобільний насос і накачують туди повітря. Коли тушка надметься, шланг швидко виймають і перев’язують шию шнурком, аби повітря не виходило. З такої тушки пух і перо дуже легко відокремлюються і також залишаються сухими. |