|
|
|||||||
|
||||||||
|
||||||||
| ||||||||
|
Версія для друку До списку статтей Гарбузовий пиріг із курагою ЗНАДОБИТЬСЯ: 130 г вершкового масла, склянка борошна, столова ложка цукру, 1 жовток, чверть чайної ложки солі, олія, цукрова пудра для прикраси. Для начинки: приблизно один кілограм чищеного гарбуза, третина склянки родзинок, 15 шт. кураги, цедра одного лимона, 0,5 склянки вершків, 120 г вершкового масла, цукор за смаком. У борошно потрібно всипати цукор і сіль, перемішати. Додати вершкове масло, жовток і вимісити тісто. Сформувати кулю і помістити в холодильник на дві години. Курагу і родзинки треба обдати окропом, обсушити. Частину родзинок відкласти для оздоблення. Курагу дрібно нарізати. Гарбуз почистити, дрібно нарізати і протушкувати у вершковому маслі до розм’якшення. Додати вершки, цукор, розім’яти на пюре і довести до кипіння. Зняти з вогню, покласти курагу, родзинки, цедру лимона, остудити. Тісто розкачати, викласти у змащену олією форму, зробити бортики і поставити в холодильник на 30 хвилин. Викласти зверху на тісто начинку і випікати пиріг 15-20 хвилин при 200ОС. Готовий пиріг прикрасити цукровою пудрою і родзинками. Можна викласти з родзинок та часточок кураги оригінальний узор — сніжинку абощо. Варто лише пофантазувати. Версія для друку До списку статтей | ДО РЕДАКЦІЇ звернувся В.Т. Мартиненко з Полтавщини з проханням розповісти про агротехніку вирощування саджанців волоського горіха з насіння. Тож подамо розгорнутий матеріал з описом двох способів одержання молоденьких деревець — висівання горіхів одразу на постійне місце або з подальшим пересаджуванням сіянців. Сподіваємось, наші поради стануть у пригоді всім, хто хотів би мати у своєму садку горіх або й закласти цілу горіхову плантацію. А справа вельми перспективна — ця культура в нас чудово росте і дає гарні врожаї. Попередніми роками багато хто на селі, радіючи проведенню до хат газу, розвалив піч, а дехто й грубу, і тепер шкодують. Втім, далекоглядні господарі так не вчинили, дбають про цегляну споруду. Однак інколи трапляється прикрість: пічка або грубка дає тріщини. Це не тільки негарно, а й створює загрозу для життя мешканців. Отже, повідаємо, як їх позбутись. Мала перепілка, і яєчка несе маленькі, але які ж вони корисні й навіть цілющі для людського організму. В одному з матеріалів наступного випуску вони «поміряються силою» з курячими і здобудуть упевнену перемогу. Дізнавайтеся, чому.
|