Архів
Четвер,
10 січня 2019 року

№ 2 (19649)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Добрий господарНаша поштаСоняшникВербиченька

Добрий господар

Добірку підготувала
Тетяна РОЗДОБУДЬКО.

Версія для друку          До списку статтей

Гарбузовий пиріг із курагою

ЗНАДОБИТЬСЯ: 130 г вершкового масла, склянка борошна, столова ложка цукру, 1 жовток, чверть чайної ложки солі, олія, цукрова пудра для прикраси.

Для начинки: приблизно один кілограм чищеного гарбуза, третина склянки родзинок, 15 шт. кураги, цедра одного лимона, 0,5 склянки вершків, 120 г вершкового масла, цукор за смаком.

У борошно потрібно всипати цукор і сіль, перемішати. Додати вершкове масло, жовток і вимісити тісто. Сформувати кулю і помістити в холодильник на дві години.

Курагу і родзинки треба обдати окропом, обсушити. Частину родзинок відкласти для оздоблення. Курагу дрібно нарізати.

Гарбуз почистити, дрібно нарізати і протушкувати у вершковому маслі до розм’якшення. Додати вершки, цукор, розім’яти на пюре і довести до кипіння. Зняти з вогню, покласти курагу, родзинки, цедру лимона, остудити.

Тісто розкачати, викласти у змащену олією форму, зробити бортики і поставити в холодильник на 30 хвилин.

Викласти зверху на тісто начинку і випікати пиріг 15-20 хвилин при 200ОС.

Готовий пиріг прикрасити цукровою пудрою і родзинками. Можна викласти з родзинок та часточок кураги оригінальний узор — сніжинку абощо. Варто лише пофантазувати.

Версія для друку          До списку статтей

ДО РЕДАКЦІЇ звернувся В.Т. Мартиненко з Полтавщини з проханням розповісти про агротехніку вирощування саджанців волоського горіха з насіння. Тож подамо розгорнутий матеріал з описом двох способів одержання молоденьких деревець — висівання горіхів одразу на постійне місце або з подальшим пересаджуванням сіянців. Сподіваємось, наші поради стануть у пригоді всім, хто хотів би мати у своєму садку горіх або й закласти цілу горіхову плантацію. А справа вельми перспективна — ця культура в нас чудово росте і дає гарні врожаї.

Попередніми роками багато хто на селі, радіючи проведенню до хат газу, розвалив піч, а дехто й грубу, і тепер шкодують. Втім, далекоглядні господарі так не вчинили, дбають про цегляну споруду. Однак інколи трапляється прикрість: пічка або грубка дає тріщини. Це не тільки негарно, а й створює загрозу для життя мешканців. Отже, повідаємо, як їх позбутись.

Мала перепілка, і яєчка несе маленькі, але які ж вони корисні й навіть цілющі для людського організму. В одному з матеріалів наступного випуску вони «поміряються силою» з курячими і здобудуть упевнену перемогу. Дізнавайтеся, чому.

 

При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове