Гарбузовий пиріг із курагою ЗНАДОБИТЬСЯ: 130 г вершкового масла, склянка борошна, столова ложка цукру, 1 жовток, чверть чайної ложки солі, олія, цукрова пудра для прикраси. Для начинки: приблизно один кілограм чищеного гарбуза, третина склянки родзинок, 15 шт. кураги, цедра одного лимона, 0,5 склянки вершків, 120 г вершкового масла, цукор за смаком. У борошно потрібно всипати цукор і сіль, перемішати. Додати вершкове масло, жовток і вимісити тісто. Сформувати кулю і помістити в холодильник на дві години. Курагу і родзинки треба обдати окропом, обсушити. Частину родзинок відкласти для оздоблення. Курагу дрібно нарізати. Гарбуз почистити, дрібно нарізати і протушкувати у вершковому маслі до розм’якшення. Додати вершки, цукор, розім’яти на пюре і довести до кипіння. Зняти з вогню, покласти курагу, родзинки, цедру лимона, остудити. Тісто розкачати, викласти у змащену олією форму, зробити бортики і поставити в холодильник на 30 хвилин. Викласти зверху на тісто начинку і випікати пиріг 15-20 хвилин при 200ОС. Готовий пиріг прикрасити цукровою пудрою і родзинками. Можна викласти з родзинок та часточок кураги оригінальний узор — сніжинку абощо. Варто лише пофантазувати. |