Архів
Четвер,
10 січня 2019 року

№ 2 (19649)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Добрий господарНаша поштаСоняшникВербиченька

Добрий господар

Добірку підготувала
Тетяна РОЗДОБУДЬКО.

Версія для друку          До списку статтей

Запечена свинина у глазурі з імбиру

ДЛЯ приготування знадобиться (на 4 порції): 1,5-2 кг свинини зі шкірою і тоненьким шаром сала, одна цибулина, два невеликих свіжих корені імбиру, чотири гілочки м’яти, дві столові ложки гвоздики, сіль і перець за смаком.

Для глазурі потрібно: 2/3 склянки цукру, невеликий шматочок кореня імбиру, лимон.

Свинину ретельно вимити, обсушити. Натерти сіллю і перцем. Цибулину обчистити, тонко нарізати. Імбир почистити, натерти на крупній тертці. М’яту вимити й обсушити.

У глибоку форму викласти цибулю, імбир і м’яту. Зверху покласти свинину. Залити водою так, щоб вона покрила м’ясо на 4 сантиметри. Накрити форму трьома шарами фольги.

Духовку розігріти до 180ОС. М’ясо запікати півтори години, потім зменшити температуру до 140ОС і тримати в духовці ще годину.

Приготувати глазур: у сотейник всипати столову ложку цукру, налити 100 мл води. Поставити на невеликий вогонь і тримати, помішуючи, до повного розчинення цукру. Імбир вимити, обсушити, почистити і нарізати тонкими пластинами. Додати в сотейник і готувати, помішуючи, ще 5 хвилин. Лимон вимити, обсушити і нарізати невеликими шматочками, потім покласти в сотейник і тримати на вогні 2 хвилини. Шумівкою перекласти лимон у страву. Прогрівати глазур ще 5 хвилин, поки не загусне. Зняти з вогню і відставити.

Чисту форму для випікання накрити листом фольги, змастити олією, перекласти в неї свинину. Зі свинини зрізати шкірку, залишивши тонкий шар підшкірного жиру. Гострим ножем на ньому зробити надрізи у вигляді решітки. Бутони гвоздики увіткнути в кожен ромб. Температуру духовки збільшити до 200ОС. Свинину змастити глазур’ю, залишивши три столові ложки. М’ясо запікати ще протягом 20 хвилин. Рештки глазурі змішати зі шматочками лимона і подати до готової свинини.

Версія для друку          До списку статтей

ДО РЕДАКЦІЇ звернувся В.Т. Мартиненко з Полтавщини з проханням розповісти про агротехніку вирощування саджанців волоського горіха з насіння. Тож подамо розгорнутий матеріал з описом двох способів одержання молоденьких деревець — висівання горіхів одразу на постійне місце або з подальшим пересаджуванням сіянців. Сподіваємось, наші поради стануть у пригоді всім, хто хотів би мати у своєму садку горіх або й закласти цілу горіхову плантацію. А справа вельми перспективна — ця культура в нас чудово росте і дає гарні врожаї.

Попередніми роками багато хто на селі, радіючи проведенню до хат газу, розвалив піч, а дехто й грубу, і тепер шкодують. Втім, далекоглядні господарі так не вчинили, дбають про цегляну споруду. Однак інколи трапляється прикрість: пічка або грубка дає тріщини. Це не тільки негарно, а й створює загрозу для життя мешканців. Отже, повідаємо, як їх позбутись.

Мала перепілка, і яєчка несе маленькі, але які ж вони корисні й навіть цілющі для людського організму. В одному з матеріалів наступного випуску вони «поміряються силою» з курячими і здобудуть упевнену перемогу. Дізнавайтеся, чому.

 

При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове