Четвер, 10 січня 2019 року № 2 (19649)
http://www.silskivisti.kiev.ua/19649/print.php?n=41109

Запечена свинина у глазурі з імбиру

ДЛЯ приготування знадобиться (на 4 порції): 1,5-2 кг свинини зі шкірою і тоненьким шаром сала, одна цибулина, два невеликих свіжих корені імбиру, чотири гілочки м’яти, дві столові ложки гвоздики, сіль і перець за смаком.

Для глазурі потрібно: 2/3 склянки цукру, невеликий шматочок кореня імбиру, лимон.

Свинину ретельно вимити, обсушити. Натерти сіллю і перцем. Цибулину обчистити, тонко нарізати. Імбир почистити, натерти на крупній тертці. М’яту вимити й обсушити.

У глибоку форму викласти цибулю, імбир і м’яту. Зверху покласти свинину. Залити водою так, щоб вона покрила м’ясо на 4 сантиметри. Накрити форму трьома шарами фольги.

Духовку розігріти до 180ОС. М’ясо запікати півтори години, потім зменшити температуру до 140ОС і тримати в духовці ще годину.

Приготувати глазур: у сотейник всипати столову ложку цукру, налити 100 мл води. Поставити на невеликий вогонь і тримати, помішуючи, до повного розчинення цукру. Імбир вимити, обсушити, почистити і нарізати тонкими пластинами. Додати в сотейник і готувати, помішуючи, ще 5 хвилин. Лимон вимити, обсушити і нарізати невеликими шматочками, потім покласти в сотейник і тримати на вогні 2 хвилини. Шумівкою перекласти лимон у страву. Прогрівати глазур ще 5 хвилин, поки не загусне. Зняти з вогню і відставити.

Чисту форму для випікання накрити листом фольги, змастити олією, перекласти в неї свинину. Зі свинини зрізати шкірку, залишивши тонкий шар підшкірного жиру. Гострим ножем на ньому зробити надрізи у вигляді решітки. Бутони гвоздики увіткнути в кожен ромб. Температуру духовки збільшити до 200ОС. Свинину змастити глазур’ю, залишивши три столові ложки. М’ясо запікати ще протягом 20 хвилин. Рештки глазурі змішати зі шматочками лимона і подати до готової свинини.