П’ятниця, 7 вересня 2018 року № 69 (19616)
http://www.silskivisti.kiev.ua/19616/print.php?n=40030

Меню для кроликів

У КРОЛІВНИКІВ восени найважливіша турбота — заготувати достатню кількість соковитих кормів для своїх підопічних, яких залишають на плем’я. Саме соковиті корми сприяють засвоюваності раціону, а також плодючості тварин та лактації.

Соковиті корми можна згодовувати як окремо, так і додаючи в мішанки. Якщо коренеплоди підмерзли, перед згодовуванням кроликам їх обов’язково треба зварити.

Для годівлі вуханів господарі у великій кількості використовують кабачки. За харчовою цінністю вони не поступаються кормовим бурякам. Кабачки сприяють активному травленню сухих кормів.

Найчастіше кроликів годують картоплею. Вона добре перетравлюється і засвоюється організмом тварини. Бульби ретельно миють та варять. Воду обов’язково зливають. Бульби є складником у мішанках.

Улюбленим смаколиком для кроликів завжди була морква. Оскільки в ній містяться не лише вітаміни, а й біологічно активні речовини, ефірні та жирні кислоти, коренеплоди можна згодовувати цілими і у вологих мішанках. Дуже добре, якщо морква в раціоні кролів присутня цілорічно.

Кролі завжди охоче поїдають капусту. Тож і про її заготівлю слід потурбуватися господарям. Вона містить багато вітамінів та мікроелементів і сприяє хорошому травленню. Її найкраще згодовувати тваринам свіжою.