Версія для друку До списку статтей Сало буде смачним ЩОБ САЛО було ароматним і легко витоплювалося, свиням
слід згодовувати ячмінь, жито, горох, сочевицю, просо, моркву, цукрові буряки,
гарбузи, конюшину, люцерну, молочні відвійки. А ще — горохово-вівсяні суміші та
кісткове борошно: по 250 г на голову на добу. Сало буде
м’яким і смачним, якщо п’ятачкам згодовують сою, овес, рибу чи рибне борошно і
у великій кількості — макуху. Проте з такого сала погано витоплюється жир. Версія для друку До списку статтей | ДЕКОРАТИВНІ
ставочки на обійсті вже давно не дивина. Але ж їх можна використовувати і для
одержання прибутку. Скажімо, вирощуючи коропів. До того ж це така цікава
справа. А ми розповімо, з чого почати та про що турбуватися надалі. Думки
стосовно кормових добавок у селян різні. Одні вважають їх корисними, інші
ставляться насторожено. Тож тема вже, так би мовити, напрошувалась. Отже, які є
препарати та для чого і як вони застосовуються у хліві й на пташиному подвір’ї.
Втім, відразу застереження: щоб не було негативних наслідків, слід ретельно
дотримуватися рекомендованих норм. А заголовок
ще одного матеріалу, взятий із вірша Антоніни Грицаюк, скаже сам за себе. Мова
про півонії, які саме пора розсаджувати. А це така квітка, яка може довго
«сидіти», не бажаючи розквітати, а якщо вже зацвіте, то зазвичай залишається з
нами на все життя. Тож чим досягається останнє? |